Peter Handzuš Rôzne

VIDEO: Na radnici tiekla krv. Ihiel sa nebáli ani úradníci

Úspešný bol Svetový deň darcov krvi v Poprade. Počas Primátorskej kvapky krvi a Dňa otvorených dverí v NTS Poprad darovalo vzácnu tekutinu 75 darcov.

Pracovisko Národnej transfúznej služby pripravilo spolu s mestom Poprad už tretiu Primátorskú kvapku krvi. Počas tohoto výjazdového odberu krvi na MsÚ v Poprade darovalo najvzácnejšiu tekutinu 72 darcov. Väčšina z nich to boli zamestnanci mesta. No na odber prišli aj darcovia zvonku.

Viacerí darcovia zhodnotili, že takýto odber mimo zdravotníckeho zariadenia má svoje čaro. Celý proces mobilného odberu je menej stresujúci, hlavne pre ľudí, ktorým nerobí dobre nemocničné prostredie.

Popoludní pokračoval Svetový deň darcov krvi na pracovisku NTS v Poprade, kde sa mohli návštevníci dozvedieť, ako to všetko vlastne funguje. Deň otvorených dverí prilákal do NTS ďalších darcov a tak sa počet všetkých odberov zvýšil na 75. S odberovým dňom boli spokojní ako pracovníci NTS v Poprade, tak aj bezplatní darcovia. Vedia totiž, že ich krv môže niekomu zachrániť život.

Poprad24 Foto: Peter Handzuš Video: Peter Handzuš

VIDEO: Na radnici tiekla krv. Ihiel sa nebáli ani úradníci
1
Galéria
primatorskaqvapavka
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM