Peter Handzuš Krimi

VIDEO: Na zimnom štadióne sa prepadla strecha

Na novom zimnom štadióne pri Oravskej priehrade sa v nedeľu prepadla strecha. Na ľade bol vtedy aj Richard Zedník s malými hokejistami.

Zrútenie vnútornej časti stropnej konštrukcie iba prednedávnom sprevádzkovaného zimného štadióna v modernom hotelovom komplexe Altis na brehu Oravskej priehrady si v nedeľu 22. januára našťastie nevyžiadalo žiadne zranenia. Presné príčiny nečakaného kolapsu stavebného materiálu budú predmetom ďalšieho skúmania.

„Práve sme natáčali zábery z popoludňajšieho tréningu hokejovej prípravky, keď sa nádejam venoval aj bývalý reprezentant Richard Zedník,“ povedal dnes pre TASR priamy svedok incidentu, športový redaktor TV Oravia Tomáš Brna s tým, že v inkriminovanom čase sa v hale nachádzalo približne 150 ľudí.

Väčšiemu nešťastiu podľa neho zabránila duchaprítomnosť okolo mantinelov stojacich rodičov malých hokejistov. „Všimli si, že zo stropu začala zrazu padať na ľad akási záhadná námraza, preto rýchlo zvolávali deti, aby išli preč z ľadovej plochy. Vzápätí sa ozvalo prasknutie a doslova za pár sekúnd sa strop masívne zrútil,“ opisoval Brna.

Zároveň vyvrátil dohady o páde strechy pod náporom snehu. „Vonkajšia konštrukcia vydržala a stojí ďalej, spadla len izolácia, podhľady a na nich nainštalované osvetlenie,“ dodal s tým, že medzi ľuďmi zavládla značná a pochopiteľná panika, no všetkým sa podarilo včas uniknúť do bezpečia.

Text: TASR

video: youtube.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM