Marián Handzuš Hokej

Po prehre s Košicami sa hráči zhodujú: Chýbalo šťastie

„Ako na hojdačke.“ Aj tak sa dá nahliadnuť na uplynulý zápas 29. kola hokejovej extraligy medzi Popradom a Košicami. Podtatranské derby rozhodol expopradčan Svitana tri minúty pred záverečnou sirénou.

Ilustračný obrázok k článku Po prehre s Košicami sa hráči zhodujú: Chýbalo šťastie
Foto: Monika Vengrínová

Možno len špekulovať, ako by sa zápas vyvíjal ďalej, keby sa nekončilo 60. minútou. Domáci Kamzíci sa totiž sériou troch gólov dotiahli na súpera a domáci tréner Jančuška neskrýval rozhorčenie: „V tomto derby zápase sme boli z väčšej časti lepším mužstvom. Súper dal rozhodujúci gól po obrovskej hrúbke nášho Koskinena. Ten šiel striedať pri hre v našom obrannom pásme – to je neuveriteľné! Prišli sme tak minimálne o bod.“

Popradský Lukáš Hvila napriek dvom streleným gólom rovnako nemohol byť spokojný. Päť inkasovaných pukov v domácej sieti nepripisuje na vrub brankárovi: „Napriek tomu, že sme si chyby rozobrali, znovu sa stali. Brankára z toho určite viniť nemôžme, ten robil, čo mohol.“

„Bojovnosť bola na našej strane, mali sme prevahu, ale nevieme premeniť šance. V zakončení nám chýbalo šťastie, to rozhodlo,“ pridal sa nováčik v nominácii na Švajčiarsky pohár, Michael Vandas. „Bolo vidno, že si vieme vytvoriť šance, no nemáme také to „šťastíčko“,“ dokončil Hvila.

Spokojnejší tak spod Tatier odchádzajú železiari, pričom katmi Kamzíkov boli odchovanci Popradu. Marcel Haščák pridal k strelenému gólu dve prihrávky a víťazný zásah si pripísal spomínaný Patrik Svitana. „Patrik je určite šťastný, že rozhodol pred svojím bývalým domácim publikom, ale je úplne jedno, kto dal ten gól, hlavne, že ideme domov s tromi bodmi,“ oddýchol si Košičan Matúš Chovan.

Po prehre s Košicami sa hráči zhodujú: Chýbalo šťastie
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM