Pavol Krupka Kultúra

VIDEO: Smiech je liek, aj po omrvinkách

Štvrtkový podvečer bol príležitosťou na to, aby sme sa schuti zasmiali a dozvedeli sa, či smiech naozaj predlžuje život. Zdrojom smiechu boli krátke dielka známeho popradského autora Augustínom Kuchára. Odbornejšie sa na túto tému zameral psychológ P

Akadémia vzdelávania v spolupráci s Oblastným pracoviskom Matice Slovenskej pripravila toto podujatie predovšetkým preto, aby predstavila novú, v poradí už šiestu knihu humorných a satirických textov Augustína Kuchára. Podobne, ako to bolo v predchádzajúcich útlych knižkách, aj do tejto s názvom Omrvinky autor zaradil krátke, vtipné sentencie a postrehy, ktorých námety a témy vychádzajú zo života.

Epigramy a aforizmy z Omrviniek zazneli aj naživo, a to v podaní Anny Kráľovej a Ľudmily Hrehorčákovej z miestneho odboru Matice slovenskej v Poprade. Recitátorka Veronika Žoldáková si ešte predtým (ako aperitív) pripravila výber zo všetkých piatich predchádzajúcich knižočiek, aby téma večera – smiech – neostala len v teoretickej rovine.

Na smiech ako na fenomén, ktorý akoby z nášho života ubúdal, sa vo svojom vystúpení zameral popradský psychológ Peter Kucek. Ten potvrdil, že smiať sa treba, a to čo najčastejšie a najúprimnejšie, a netreba pritom vynechať ani seba.

K dobrej nálade prispel svojím zhudobneným humorom líder popradskej skupiny Tymián Milan Fořt.

[flash=420,31­5]http://www.y­outube.com/v/hrJ1D­KImbcw[/flash]

KucharoveOmrvinky
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM