Peter Handzuš Rôzne

Vietor môže Tatry trápiť aj naďalej. Hasiči od rána v permanencii

V súvislosti so silným nárazovým vetrom absolvovali hasiči v nedeľu v Košickom a Prešovskom kraji viacero výjazdov.

Ilustračný obrázok k článku Vietor môže Tatry trápiť aj naďalej. Hasiči od rána v permanencii
Foto: Peter Handzuš

„Od rána sme odstraňovali niekoľko popadaných stromov v Popradskom, Kežmarskom, Staroľubovnianskom a v Prešovskom okrese. Najviac ich bolo v okrese Poprad, ako je Cesta slobody. Celkovo sme mali v kraji 11 výjazdov,“ uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove a dodal, že hasiči zo Starej Ľubovne a z Kežmarku sú v teréne i v týchto chvíľach.

Hasiči z Košického kraja dnes v súvislosti s počasím absolvovali osem výjazdov. „Konkrétne v Háji, Bidovciach, Strede nad Bodrogom, Smolníku, Veľkých Kapušanoch, Kuzmiciach, Ruskom Hrabovci a v Bežovciach. Išlo o popadané stromy a uvoľnenú strechu v Kuzmiciach, ktorá ohrozovala obyvateľov,“ priblížil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Meteorológovia očakávajú postupné slabnutie vetra na západe Slovenska, a naopak, ďalšiu vlnu silnejších nárazov na severe, východe a na horách.

Silný vietor potrápi časti Slovenska aj v pondelok (30.10.). SHMÚ v tejto súvislosti vydal na pondelok výstrahu 1. stupňa pre Bratislavský, Trnavský a Trenčiansky kraj pred vetrom s rýchlosťou 65 až 80 km/h. Výstraha platí od 10.00 do 16.00 h. Rovnaká výstraha platí aj pre horské oblasti Žilinského a Banskobystrického kraja, kde môže rýchlosť vetra dosiahnuť 110 až 135 km/h.

V horských oblastiach varujú meteorológovi aj pred snežením a tvorbou snehových jazykov a závejov. Preto vydali výstrahu 1. stupňa pre Žilinský, Banskobystrický a Prešovský kraj s platnosťou od nedele 21.00 h do pondelka 18.00 h.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM