Monika Vengrínová Rôzne

Vikartovské deti sa stali Pomocnými anjelmi: Takto pomohli tým, čo to potrebujú

Slovenská nezisková organizácia Pomocný anjel, organizujúca zber obnoseného a nepotrebného šatstva v obciach a mestách na Slovensku, sa s prosbou o pomoc obrátila na Základnú školu s materskou školou vo Vikartovciach. Vikartovčania vyzbierali takmer dve tony šatstva.

Ilustračný obrázok k článku Vikartovské deti sa stali Pomocnými anjelmi: Takto pomohli tým, čo to potrebujú
Zdroj: Dnes24.sk

Organizácia Pomocný anjel sídli v Nižnej na Orave a poskytuje pomoc sociálnym zariadeniam, nemocniciam, domovom dôchodcov, detským domovom, doliečovacím ústavom, jednotlivcom a rodinám.

Žiaci Základnej školy s materskou školou vo Vikartovciach sa do tejto ušľachtilej činnosti zapojili aj za veľkej pomoci občanov Vikartoviec, ktorí boli vyzvaní pomocou obecného rozhlasu, aby do zbierky prispeli. „Občania svoje nepotrebné šatstvo zabalili do igelitových vriec a vyložili ho pred domy. Žiaci vrecia pozvážali na zberné miesto. Vyzbieralo sa bezmála dvetisíc kilogramov šatstva. Ľudia sa tak mohli zbaviť nepotrebného šatstva a pritom pomôcť ľuďom, ktorí sú v ťažkej životnej situácii. A deti z Vikartoviec sa stali Pomocnými anjelmi,“ uviedla Anna Šimonovičová.

Foto: Milan Šebest

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM