Martin Sýkora Kultúra

Víkend bude patriť remeselníkom: Štrbské pleso ako kedysi

Už po tretí krát privítajú na Štrbskom plese remeselníkov, ktorí návštevníkom predstavia typické miestne a slovenské zručnosti. Festival potrvá 2 dni.

Ilustračný obrázok k článku Víkend bude patriť remeselníkom: Štrbské pleso ako kedysi
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Na Štrbskom Plese sa počas víkendu predstaví 90 ľudových remeselníkov zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Srbska a Ukrajiny. Ľudoví výrobcovia budú prezentovať svoje remeslá a práce, ktoré vytvorili.

„Prezentácia ľudových umeleckých remesiel má pre zachovanie nášho národného pokladu veľký význam. Odkrýva nesmiernu rozmanitosť a krásu slovenského ľudového umenia, jedinečnosť, akú nenájdeme nikde na svete a na ktorú môžeme byť právom hrdí,“ uviedla Ľubomíra Otčenášová z obecného úradu Štrba.Otčenášová.

S umením a zručnosťou umelcov sa budú môcť návštevníci oboznámiť na medzinárodnom festivale ľudových remeselníkov, ktorý sa na Štrbskom Plese uskutoční tretíkrát. „Návštevníci budú môcť vidieť keramikárov, drotárov, drevorezbárov, kováčov, šperkárov, tokárov, medovnikárov, čipkárky, korytárov, fujaristov, výrobcov kraslíc, pastierskych palíc, bačovského riadu, drevených či textilných hračiek,“ vymenovala Otčenášová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM