Martin Sýkora Rôzne

Víkendová zmena na podtatranskej D1! Dopravné obmedzenie tunela Bôrik

Od dnešného večera (22.9.) do pondelka (25.9.) bude uzavretá diaľnica D1 Mengusovce – Jánovce, a to v úseku od 314,750 km po 323 km, vrátane tunela Bôrik.

Ilustračný obrázok k článku Víkendová zmena na podtatranskej D1! Dopravné obmedzenie tunela Bôrik
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) začína s pravidelnou jesennou údržbou a kontrolou tunelov. Ľavú tunelovú rúru uzavrú dnes (22.9.) od 20:00 hod., NDS od 22:00 hod. uzavrie aj pravú rúru, pričom motoristickej verejnosti ich sprístupnia opäť v pondelok 25. septembra od 14:00 hod.

„V tuneloch Sitina, Branisko, Bôrik, Šibenik, Horelica, Svrčinovec a Poľana vyčistíme ostenia tunelov, stropné konštrukcie, chodníky, vozovku, drenáž a kanalizačnú sieť aj štrbinovú kanalizáciu. Ošetria sa tiež nerezové súčasti dverí, SOS kabíny a osvetlenie,“ vymenovala hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Ako ďalej doplnila, NDS v tuneloch skontroluje i tlak v požiarnych hadiciach a hydrantoch, prečistí ventiláciu, opraví stavebné objekty tunelov a urobí servis na technologických objektoch tunelov. Doprava pod Tatrami bude presmerovaná na cestu vedúcu cez podtatranské mesto Svit.

Zdroj: Národná dialničná spoločnosť
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM