Simona Ivančáková Rôzne

Víťazný vianočný stromček v Poprade? Tak takáto výzdoba sa len tak nevidí!

Zaujímavá súťaž v našom meste je na konci. O priazeň ľudí v Poprade bojovali vianočné stromčeky. No a víťaz je už známy. Jeho výzdoba sa nesie v naozaj pozoruhodnom duchu.

Ilustračný obrázok k článku Víťazný vianočný stromček v Poprade? Tak takáto výzdoba sa len tak nevidí!
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Takmer dva týždne zdobili vianočné stromčeky z dielne popradských základných škôl námestie. A vy ste mohli hlasovať za to, ktorý z nich je najkrajší. Víťaz je už známy.

V súťaži si zmerali sily a tvorivosť základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad spolu s jednou súkromnou školou. „Ozdoby na stromčekoch boli individuálnym alebo kolektívnym dielom žiakov pod vedením pedagógov a boli vytvorené ľubovoľnými technikami,“ uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Verejnosť mohla hlasovať za najkrajší stromček od 11. – 18. decembra na webovom sídle mesta, ale aj na troch sociálnych sieťach. Hlasy sa následne spočítali a určil sa víťaz. Takto dopadlo hlasovanie o najkrajší vianočný stromček na základe získaných hlasov:

  1. ZŠ Fraňa Kráľa 1695
  2. ZŠ Francisciho 1165
  3. ZŠ Jarná 766
  4. ZŠ Kopernikova 577
  5. ZŠ Tajovského 441
  6. ZŠ Dostojevského 378
  7. ZŠ Vagonárska 362
  8. ZŠ Komenského 295
  9. ZŠ Life Academy 208
  10. ZŠ Letná 187

Víťazný stromček ukázal všetkým, ako zaujímavo sa dá spracovať odpad do vianočnej výzdoby. „Na výzdobu sme použili PET fľaše, filc, separátor, stuhy, drôt, papier, fóliu, polystyrénové obaly z kindervajíčok, lepidlo, špendlíky, polystyrénové gule, šišky, korálky. Náš stromček je výnimočný, pretože je ekologický. Odpadový materiál sme dokázali pretvoriť do prekrásnej vianočnej výzdoby. Jeho ekologickým spracovaním sme aspoň trošku pomohli zachrániť našu Zem,“ povedal o víťaznom stromčeku Radovan Brutovský zo ZŠ s MŠ Fraňa Kráľa v Poprade -Veľkej. Víťazný stromček bude súčasťou výzdoby MsÚ v Poprade.

Čítajte tiež:

Keby len jeden… v Poprade je v týchto dňoch vianočných stromčekov až-až: Aha, čo je za tým!

Darček od mesta pre popradských motoristov: Dokedy môžeme zadarmo parkovať?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM