Peter Handzuš Iné športy

Víťazom Extraligy je tím Citybowling Poprad. Potvrdilo to posledné súťažné dvojkolo

Posledný aprílový víkend sa v BNC Bratislava odohralo záverečné dvojkolo Extraligy a dalo odpoveď na viaceré otázky ako: či udrží Citybowling 20 bodový náskok pred posilneným Perfectom Zvolen, či dokáže ešte Viliams Komárno zabojovať o udržanie sa v Extralige a kto bude musieť Extraligu opustiť.

Ilustračný obrázok k článku Víťazom Extraligy je tím Citybowling Poprad. Potvrdilo to posledné súťažné dvojkolo
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sa na nepríjemnom 38 stopovom mazaní podarilo Perfectu stiahnuť 7 bodov z náskoku Citybowlingu najmä vďaka skvele hrajúcemu švédskemu reprezentantovi Karl Wahlgrenovi, ktorý zvíťazil vo všetkých siedmich zápasoch s priemerom cez 230. Veľmi málo bodov získali dve košické družstvá bojujúce o záchranu a tak sa cez nich z posledného miesta odrazili Viliams Komárno.

Družstvo Mr.Split Bratislava A získalo iba 13 bodov a stratilo tak posledné šance pomýšľať na umiestnenie v prvej trojke. Nedarilo sa mu ani v nedeľu na dlhom 44 stopovom mazaní, chýbala už aj motivácia a celková nálada na poslednom hracom dni bola na bode mrazu. Celkový súčet 128,5 bodov stačil na konečné 5. miesto konečného poradia družstiev, čo zabezpečuje družstvu Mr.Split Bratislava A zotrvanie v najvyššej súťaži aj pre budúcu sezónu.

Aj v nedeľu sa pod nízke čísla podpísal nešťastný výber mazania, ktoré je určené pre celkom iné povrchy dráh ako je v BNC, napriek tomu si taký hráč s čistou hlavou ako je Karl Wahlgren našiel aj tu skvelý spôsob ako na mazaní dosiahnuť skvelé výkony o čom svedčí jeho priemer cez 221.

Pohár pre Citybowling Poprad

V poslednom hracom dni si líder priebežného poradia Citybowling Poprad kontroloval svoje vedúce postavenie v tabuľke a so ziskom 184,5 bodu obhájil víťazstvo V Extralige a tak si putovný pohár zobral opäť do klubovej vitríny. Na druhom mieste skončil Perfect Zvolen so ziskom 172 bodov, na treťom Milénium Nové Zámky so 161,5 bodmi, na štvrtom 4 Sport Prešov 151,5 bodu.

Ponúknutej šance od dvoch košických družstiev zo soboty sa aj v nedeľu elegantne zhostilo družstvo Viliams Komárno, dokázalo finišovať na konečnej 6. priečke so 115 bodmi a tak ich v Extralige uvidíme aj v budúcej sezóne. Naopak s Extraligou sa lúčia družstvá Galéria bowling Košice a Slovfruit Košice, nahradia ich víťazi oboch divízií 1. BwL, teda Insipre Team zo Zvolena a Prima TéTé Team z Trnavy.

Najlepším jednotlivcom, ktorý mal zároveň odohraný potrebný počet hier sa stal Lukáš Andrássy s priemerom cez 214 z 56 hier. Oceneným družstvám srdečne blahoželám. (Miro)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM