Slavo Petrus Iné športy

Víťazstvo na Winter Cupe: Posádka Martin Stoklas - Anton Volák vyhrala triedu T1

Po menšej prestávke sa do kalendára zimných amatérskych motoristických súťaží vrátil Liqui Moly Winter Cup, ktoré organizovala skupina okolo Vlada Bánociho a Igora Drotára. Preteky sa uskutočnili 25. januára na známej trati v Šalgovíku (miesta časť Prešova).

Ilustračný obrázok k článku Víťazstvo na Winter Cupe: Posádka Martin Stoklas - Anton Volák vyhrala triedu T1
Zdroj: Dnes24.sk

Víťazstvo si spomedzi takmer 50 jazdcov odniesol prvé miesto Tomáš Kukučka. Súťaž sprevádzalo pravé zimné počasie so silným snežením a teplotou okolo bodu mrazu. Jazdci a súťažné posádky absolvovali tri rýchlostné skúšky s celkovým súčtom 12 kilometrov. Podmienky boli naozaj náročné, zasnežená a zľadovatená trať spôsobila mnohým jazdcom nemalé problémy. Okrem množstva amatérskych posádok tu jazdili aj posádky veľkého slovenského šampionátu.

Podtatrancom sa darilo

Pekný výsledok na pretekoch dosiahla aj podtatranská dvojica Martin Stoklas – Anton Volák na WV Polo. V absolútnom poradí im patrilo 9. miesto a v triede T1(vozidlá do 1 400 cm3) skončili prví. Minuloročnú sezónu Slovenského rally pohára a Mini rally cupu (MRC) absolvoval Anton Volák s jazdcom Františkom Debnárom na Suzuki Swift. Naskytá sa otázka, či účasť na pretekoch v Prešove hovorí o zmene jazdca a vozidla. Volák odpovedal: „Nie, s Ferom Debnárom plánujeme absolvovať spolu celú sezónu. Naše Suzuki momentálne dostáva nový „kabát a srdce“, preto som využil ponuku Martina Stoklasa zasúťažiť si. Martin je veľmi dravý a talentovaný rely jazdec.“

Posádka Stoklas – Volák aj na Dobšinskej zime

Už tento víkend sa celá ekipa súťažných tímov presunie do Dobšinej, kde sa v sobotu 7. februára uskutoční 13. ročník Dobšinskej zimy, zaradenej do seriálu MRC. Aj na tomto, pre divákov atraktívnom podujatí, sa objaví posádka Stoklas – Volák. „Prešovský Winter Cup sme brali ako test pred Dobšinskou zimou, kde očakávame veľkú konkurenciu. V Prešove sme vyhrali všetky tri rýchlostné skúšky. Otestovali sme si nastavenie auta a veríme, že rovnako dobrý výsledok dosiahneme aj v Dobšinej. Napadlo veľa snehu, čo sľubuje pre divákov atraktívnu „podívanú“ a pre nás pretekárov veľmi náročné zvládnutie rýchlostných skúšok na snehu a ľade,“ povedal sympatický Volák.

Rallye Tatry bude cez prázdniny

Usporiadatelia Liqiu Moly Winter Cup majú v pláne túto zimu usporiadať ešte jedno kolo súťaže. Priaznivcom rely pod Tatrami oznamujeme, že 42. ročník najznámejšieho motoristického podujatia na Slovensku, Rallye Tatry sa uskutoční v Poprade a okolí v letnom termíne 24. a 25. júla 2015.

Foto: Daniel Hlinka

Víťazstvo na Winter Cupe
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM