Monika Vengrínová Rôzne

Vizážistka Daniela to prezradila nahlas: Takýchto chýb sa dopúšťajú Popradčanky!

Základom kvalitnej vizáže je aj čistá a zdravá pleť, ktorá je jednou z prvých vecí, ktoré si na človeku všimnete. Pozrite sa však, akých prehreškov sa podľa popradskej vizážistky Daniely Paraňovej dopúšťame.

Ilustračný obrázok k článku Vizážistka Daniela to prezradila nahlas: Takýchto chýb sa dopúšťajú Popradčanky!
Zdroj: TASR

Daniela kozmetiku študovala štyri roky na strednej škole. Po jej skončení sa rozhodla odísť do Prahy, kde pracovala s kozmetikou z mŕtveho mora. Jej snom, tak ako snom každej kozmetičky, však bol vlastný salón. V roku 2012 sa tak stala spolumajiteľkou salóna Zarra v centre Popradu.

Každý rok jej, podľa vlastných slov, rukami prejde približne osemsto zákazníčok, ktoré berie ako kamarátky. Nám prezradila akých chýb sa podľa nej Popradčanky dopúšťajú na svojej pleti a kráse a ako to zmeniť.

Skúsenosti z praxe

„Prvou chybou, ktorú moje zákazníčky robia je, že veria reklamám – vidia tam rýchly efekt a čakajú to isté aj od kozmetického salóna,“ prezradila Daniela s tým, že to, aký efekt daná kozmetika bude mať, nezáleží len od kozmetického úkonu, ale aj od toho, ako sa zákazníčka o svoju pleť stará. „Zdôrazňujem, že krém nemusí byť drahý, aby bol kvalitný,“ doplnila.

Podľa jej slov je smutné, že sa dosť často stretáva so ženami po tridsiatke, ktoré nikdy predtým neboli u kozmetičky. To je podľa nej chyba aj v prípade, že doteraz s pleťou problémy nemala. „Pleť, o ktorú sa nestaráme, nám to v určitom veku môže vrátiť, a to v podobe vrások, pigmentových škvŕn, akné, rozšírených pórov, či stareckých bradavíc,“ vysvetlila kozmetička a upozornila, že ani tie Popradčanky, ktoré u kozmetičky nikdy neboli, by sa nemali hanbiť prísť aspoň dvakrát do roka na čistenie pleti či vitamínovú kúru.

Nedostatočná domáca starostlivosť

Daniela sa, podľa vlastných slov, tiež často stretáva s chybou, keď si mnohé ženy povedia, že na hĺbkové čistenie pleti nejdú preto, lebo to bolí. V dnešnej dobe však, ako sama tvrdí, je možné i bezbolestné čistenie neaknóznej pleti ultrazvukovým čističom, pri ktorom klient pociťuje príjemnú masáž a ktorý odstráni odumreté bunky a otvorené póry. Ďalšou chybou v očiach kozmetičky, je nedostatočná domáca starostlivosť o pleť. Podľa Daniely je dôležité každodenné večerné odlíčenie pleti pleťovým mliekom, pleťovou vodou, tonikom a krémom, ktoré vždy volíme podľa typu pleti.

„Dôležitou súčasťou je aj píling na tvár. Z mojej skúsenosti ho používa málo zákazníčok, pritom je však veľmi dôležitý. Odstraňuje zrohovatené bunky kože, čím umožňuje prienik aktívnych látok do hlbších vrstiev pokožky,“ objasnila Daniela a pridala i druhú dôležitú funkciu pílingu, ktorou je predchádzanie tvorbe vrások jemným masírovaním pleti.

Recept na domáci píling

Daniela prezradila i recept na domáci píling, ktorý si pripravíme z pomletej zrnkovej kávy zmiešanej s olivovým olejom. Upozorňuje však, že pri aknóznej pleti je potrebné použivať enzymatický píling bez obsahu zrniečok, ktorý sa dá zakúpiť priamo u kozmetičky.

Daniela: Niet krajších žien ako tých spod Tatier

A na záver má Daniela pre všetky Popradčanky jeden odkaz: „Keďže som získala tretie miesto na otvorených majstrovstvách Slovenska vo večernom líčení v roku 2011, môžem smelo povedať, že niet krajších žien, ako našich spod Tatier. Svoju krásu môžu zdokonaliť jemným mejkapom, hnedastými líčkami, čiernou linkou a výrazným rúžom. Táto kombinácia je teraz IN“.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM