Erik Bojničan Správy

Vláda ide mať výjazdové rokovanie pod Tatrami: Prerozdelí tu milióny eur, TOTO podporí!

Posledné výjazdové rokovanie vlády počas tohto volebného obdobia bude práve pod Tatrami. Kabinet sa chystá prerozdeliť milióny eur. Vieme, na čo majú poputovať!

Ilustračný obrázok k článku Vláda ide mať výjazdové rokovanie pod Tatrami: Prerozdelí tu milióny eur, TOTO podporí!
Zdroj: TASR

Vláda zasadne pod Tatrami. Na svojom výjazdovom rokovaní v Kežmarku dnes rozhodnú ministri o prerozdelení miliónov eur pre okres Kežmarok a región Vysokých Tatier.

Kam poputujú peniaze

Jeden milión eur má získať do konca februára samotné mesto na dokončenie rekonštrukcie zimného štadióna. Ďalšie dva milióny eur poputujú na aktivity, ktoré majú zlepšiť sociálno-ekonomickú situáciu regiónu. Tieto peniaze sa využijú napríklad na obnovu hradu Kežmarok, rekonštrukciu poškodených miestnych komunikácií a chodníkov, opravu kultúrnych domov, obecných úradov, základných škôl v rôznych obciach, výstavbu hokejbalovej haly v Spišskej Belej, vyčistenie koryta potoka v obci Gerlachov, či evanjelického kostola v obci Tvarožná.

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Kežmarku dostane viac ako 1,2 milióna eur na zlepšenie postavenia nezamestnaných mladých ľudí na trhu práce.

Riešiť sa bude aj akčný plán

Vláda sa bude tiež zaoberať návrhom akčného plánu rozvoja okresu Kežmarok, ktorý predpokladá vytvorenie 2000 pracovných miest. Plán sa zameriava na odstraňovanie zaostávania okresu. Predpokladaná výška verejných financií na zabezpečenie opatrení z neho predstavuje približne 44 miliónov eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM