Peter Handzuš Rôzne

Vládny špeciál nocoval v Poprade. V piatok odletel s premiérom do Moskvy

Vládny Tupolev 154M dnes odletel z popradského letiska do Moskvy. Na palube bol premiér Slovenskej republiky a jeho sprievod.

Ilustračný obrázok k článku Vládny špeciál nocoval v Poprade. V piatok odletel s premiérom do Moskvy
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Ruské dopravné trojmotorové lietadlo TU-154M spestrilo prevádzku na letisku v Poprade. Veterán z roku 1989 pristál pod Tatrami už vo štvrtok. Po celonárodných oslavách 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Liptovskom Mikuláši doň nastúpil premiér Robert Fico a so sprievodom a novinármi v piatok popoludní odletel do Moskvy.

„Vďaka svojej vysokej cestovnej rýchlosti (900 km/h) patrí Tu-154 k najrýchlejším dopravným lietadlám, je schopné vzlietať a pristávať z nespevnených dráh a je schopné operovať v extrémnych arktických podmienkach. Vzhľadom ku koncepcii prúdových motorov s nízkym obtokovým pomerom a vysokej letovej rýchlosti má lietadlo v porovnaní s modernými strojmi vyššiu spotrebu paliva a nevyhovuje už súčasným hlukovým predpisom v EÚ,“ píše sa o tomto lietadle na Wikipédia.sk

Vládny špeciál sme videli pod Tatrami aj počas Aero Moto Víkendov v minulých rokoch. Podarí sa organizátorom prilákať TU-154M pod Tatry počas Aero Moto Víkendu, ktorý bude na popradskom letisku aj tento rok v dňoch 20.-21. 6. 2015? Nechajme sa prekvapiť. Podľa organizátorov sa fanúšikovia lietania môžu tešiť na kvalitný program pre celé rodiny.

Foto: Pavel Jurčo, Peter Handzuš

Vládny špeciál TU-154M v Poprade
4
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM