Jaroslav Múdry Hokej

Vlci zostrelili snajperov

V 57.kole privítali juniori HC Lev na svojom domácom ľade pod vedením nového trénera Pukaloviča hokejistov z ďalekej Sibíri - Sibírskych snajperov z Novosibirska.

Hostia neostali nič dlžní svojmu menu a hneď ich prvá rana mierila do čierneho. Už v 31 sekunde Holzerom vyrazený puk poslal v letku nekompromisne do brány hosťujúci Lučnikov. Gól musel odobriť videorozhodca a snajperi viedli.To vlkmi na chvíľu otriaslo, no postupne sa začali korčuliarsky presadzovať a ohrozovať brankára hostí.Prvú vážnejšiu výstrahu vyslal na súperovu bránu v 8.min. Kuřítko a už o minútu bolo vyrovnané.Indi­viduálne sa presadil Mikyska a bolo 1 –1 . Následne hostia potrestali nedisciplinovanosť vlkov a v početnej výhode o dvoch hráčov Sanikov poslal snajperov do vedenia.V 19.minúte sa stav opäť menil. Belluš sa presadil strelou švihom a po prvej siréne svietil na ukazovateli skóre stav 2 – 2. Druhú tretinu začali vlci tlakom. V 24.minúte zvonila po Mrázovej presilovkovej jedovke žŕdka Rjažinovej svätyne, brankár hostí zneškodnil i Novotného šancu z 32.minúty.A tak celkom nezaslúžene udrelo na druhej strane. V početnej výhode sa od modrej presadil Glazkov a hostia po dvoch tretinách viedli 3 –2. Vlci však súboj nevzdali, plní odhodlania sa vrhli do záverečnej časti v ktorej ich za úsilie čakala zaslúžená odmena.Najprv po nekonečnom obliehaní vyrovnal v 52.min. Malec, na 4 –3 upravil 3 minúty pred koncom tečom Csányi a radostnú bodku za vydareným zápasom dal do prázdnej brány Matai. Vlci tak dosiahli po predlhej dobe konečne trojbodové víťazstvo.

Róbert Pukalovič (tréner Tatranských vlkov) : "Víťazstvo samozrejme teší .Chalanom som po prvej tretine musel dohovoriť, aby sa vyhýbali faulom a v rovnovážnom stave sme boli lepším tímom, čo sme v tretej tretine pretavili do víťazstva. Rozdiel medzi KHL a MHL vidím hlavne v myslení hráčov, je iné ako rozmýšľa a koná 17 – ročný hokejista a ako hrá skúsený matador. Víťazstvo si ceníme a veríme , že nám pomôže do ťažkých chvíľ, ktoré nás v play – out určite čakajú.

Oliver Buza

Vlci zostrelili snajperov
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM