Peter Handzuš Kultúra

Vo Svite vyvrcholili dni mesta. Ľudia sa zabávali do noci

Už tradične sa vo Svite koncom júna konajú dni mesta, počas ktorých organizátori pripravili sériu spoločenských, športových a kultúrnych podujatí, ktoré sa tento rok v meste konali už od 19. júna.

Ilustračný obrázok k článku Vo Svite vyvrcholili dni mesta. Ľudia sa zabávali do noci
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Hlavný víkendový program prebiehal pred AB Chemosvit, kde bolo postavené veľké pódium a dostatok gastronomických stánkov ako zázemie pre Sviťanov, ktorí tak od bohatého sobotného programu nemuseli odchádzať.

Cez deň sa na pódiu pred AB Chemosvit prestriedali so svojimi vystúpeniami deti zo škôlok, škôl a zušiek. Nechýbali pre ne ani hry a atrakcie mimo pódia, ako aj napríklad jazda historickým vlakom „Svitským expresom“. Popoludnie patrilo koncertom a starších potešili vystúpenia folklórnych súborov a melódie z Jadranu.

Sobotný večer patril predovšetkým populárnej slovenskej speváčke Beáte Dubasovej a jej nestarnúcim hitom. Počas jej vystúpenia sa Sviťania naozaj dobre zabavili. V rámci benefičního koncertu organizátori pripravili aj vystúpenie skupiny Sexit a speváka Rugbyho.

Mesto Svit patrí k najmladším slovenským mestám. S myšlienkou postaviť pod Tatrami továreň na výrobu umelého hodvábu prišla firma Baťa v roku 1934 a o rok neskôr už na území dnešného mesta stáli tehlové domy, ktoré sú do dnes neodmysliteľnou súčasťou Svitu.

Fotogalériu z oceňovania osobností mesta nájdete v článku Vo Svite oceňovali osobnosti mesta

Dni mesta Svit
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM