Monika Vengrínová Kultúra

Vo Svite sa začínajú oslavy vzniku mesta: Známe speváčky aj ohňostroj!

Osemdesiate výročie svojho vzniku oslávi mesto Svit ako sa patrí. Bohatý program pre všetky vekové kategórie odštartuje dnes a pokračovať bude celý víkend. Nenechajte si ujsť Katku Knechtovú či Dominiku Mirgovú, ale i ohňostroj a atrakcie pre deti.

Ilustračný obrázok k článku Vo Svite sa začínajú oslavy vzniku mesta: Známe speváčky aj ohňostroj!
Zdroj: TASR

„Keďže spoločne s výstavbou mesta začali rásť fabriky, alebo naopak, okolo fabrík sa začalo budovať mesto, tento rok je spoluorganizátorom Dní mesta Svit aj spoločnosť Chemosvit a program je situovaný do dvoch dní, pričom piatok je venovaný skôr dôchodcom, sobota deťom a večerný sobotný program všetkým“ informovala Lenka Mačugová, vedúca oddelenia školstva, mládeže a športu na MsÚ Svit.

Piatkový deň tak bude patriť dychovej a ľudovej hudbe, ľudovému rozprávačovi Jožkovi Jožke a program vyvrcholí vystúpením Jána Ambróza z ľudovou hudbou Borievka. O 17:00 je v Dome kultúry Svit pripravené slávnostné odovzdávanie Cien mesta a Cien primátora mesta a napokon vystúpenie folklórnej skupiny Šarišan z Prešova.

Sobotný deň si užijú deti, keď od 11:00 je pre ne na parkovisku pred AB Chemosvit pripravený bohatý program. Vystúpi Ujo Ľubo, domáce skupiny, deti zo súkromnej umeleckej školy, zo základnej umeleckej školy, či folklórne skupiny zo Svitu. Chýbať nebude ani kúzelník Wolf, či módna prehliadka. Deti sa tiež môžu tešiť na maratón hier, súťaží a zábavy v detskom mestečku. Napokon zaspieva Jadranka a hru s názvom The family bandwagon zahrá mestské divadlo Actores z Rožňavy.

„O 19:00 sa program presunie pred Kolibu, v prípade nepriaznivého počasia do Arény Svit, kde sa uskutoční Benefičný koncert Mesta Svit a Nadácie Tatry, ktorého výťažok poputuje talentovaným deťom,“ uviedla Mačugová. V programe sa predstaví Katka Knechtová, Dominika Mirgová, víťazka prvého kola Hlas Československa Ivana Bagová, husľový virtuóz Stanislav Salanci, finalistka Superstar Kristína Debnárová a popradská kapelka 4-ka. Deň zavŕši ohňostroj.

Oslavy Mesta Svit ukončí v nedeľu o 10:30 slávnostná svätá omša k 80. výročiu založenia mesta, ktorú bude celebrovať Mons. Anton Tyrol, generálny vikár.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM