Martin Sýkora Hokej

Vo vyrovnanom zápase kamzíci nezískali ani bod: Poprad prehral v Žiline

Popradskí hokejisti cestovali zabojovať o body do Žiliny. Tentoraz dva strelené góly nestačili na víťazstvo, kamzíci sa od vlkov domov vrátili bez bodu.

Ilustračný obrázok k článku Vo vyrovnanom zápase kamzíci nezískali ani bod: Poprad prehral v Žiline
Zdroj: TASR

Žilinčania sa pustili do svojho tabuľkového suseda, od ktorého ich však pred zápasom delilo 20 bodov, s vervou. Už vo 4. minúte Hruška golfovou strelou prekonal po prvý raz popradského brankára. Jeho náprotivok Tomek vyrobil podrazením prvú presilovku zápasu a hostia v nej strelou Mlynaroviča, ktorá po vyrazení Tomekom aj s prispením domáceho hráča doputovala do siete, vyrovnali. O pár minút neskôr už hostia viedli, keď chybu Romana za bránou využil Buc. Aj druhú presilovku v zápase vyrobil brankár, tentoraz Corbeil zdržiavaním hry a aj táto početná výhoda sa skončila gólom, keď Kozákovu strelu za kanadského brankára kamzíkov dorazil Handlovský. Žilinčania mali potom výhodu ešte jednej presilovky, tú však nevyužili a v úvodnej tretine sa už viac zaujímavého neudialo.

V druhej pokračoval vyrovnaný hokej, oba tímy sa snažili strhnúť vedenie na svoju stranu, ale obaja brankári potvrdzovali svoje kvality a útočníci na oboch stranách sa nevedeli presadiť. I keď hostia mali k dispozícii od 25. minúty presilovku, nezahrali ju veľmi dobre a potrestaný Švihálek po naskočení na ľad v nájazde takmer prekonal Corbeila. Aj ďalšie početné výhody na jednej či druhej strane zostali nevyužité a najmä hostia, ktorí počas 2. tretiny hrali tri presilovky, si môžu spytovať svedomie, že nezužitkovali tresty domácich.

Do poslednej tretiny duelu vstúpili Žilinčania najlepšie, ako sa dalo. Po krásnej individuálnej akcii českého krídelníka Pospíšila, ktorý strelou švihom trafil do horného rohu Corbeilovej brány, získali už po 36 sekundách hry vedenie opäť na svoju stranu. Domáci mali navyše chvíľu po góle výhodu presilovky, ale nepremenili ju. Zápas získal nový náboj, útoky sa striedali na oboch stranách, ale do vyložených šancí sa tímy nedostávali. Až v 51. minúte sa Konečný presadil s pukom cez dvoch brániacich hostí, nahodil ho pred bránku a jeden z Popradčanov ho v páde dopravil do vlastnej siete. V závere 54. minúty mal Handlovský po akcii Pospíšila na hokejke piaty gól domácich, avšak sám zoči-voči Corbeilovi trafil iba do brankára „kamzíkov“. Tí mali jednu z posledných možností na zdramatizovanie zápasu päť minút pred koncom, domáci však výborne bránili a hostí do ničoho vážnejšieho nepustili. V záverečných minútach mohli domáci ešte viackrát zvýšiť svoj náskok, ale Švihálek svoju šancu prekombinoval a Pospíšil v závere pri power play hostí trafil iba obetavého Brejčáka v prázdnej bránke Popradu. Žilinčania tak po prvý raz v novom roku zvíťazili a hneď za tri body.

MsHK DOXXbet Žilina – HK Poprad 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)
Góly: 4. Hruška (Juraško), 11. Handlovský (Kozák, Pospíšil), 41. Pospíšil (Handlovský), 51. Konečný (Stupka) – 7. Mlynarovič (Buc, McDowell), 10. Buc (Lichanec, Heizer). Rozhodovali: Müllner, Stano – Kacej, Krajčík, vylúčení: 5:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 801 divákov.
Žilina: Tomek – Mazanec, Kozák, Andersons, Juraško, Chaloupka, Mich. Roman, Hatala, Mendrej – Pospíšil, Holovič, Handlovský –J. Jurík, R. Hruška, M. Tvrdoň – Klimenta, Húževka, Švihálek – Rogoň, Konečný, Stupka.
Poprad: Corbeil – D. Brejčák, McDowell, Davydov, Petran, Krempaský, Dinda, Romaňák – Hvila, Mlynarovič, Svitana – Buc, Heizer, Lichanec – D. Bondra, Vartovník, Matúš Paločko – Matej Paločko, Bjalončík, Vašaš.

Zdroj: TASR

Petr Rosol, tréner Žiliny: „Musím pochváliť svoj tím. Všetky štyri formácie aj brankár pracovali pre tím, čo je veľmi dôležité. Bojovali sme, po výsledkoch v novom roku sme potrebovali konečne bodovať naplno. Parádne sme odohrali záver stretnutia, súpera sme takmer k ničomu nepustili. Som rád, že sme konečne pretrhli negatívnu sériu a vyhrali.“
Marcel Ozimák, tréner Popradu: „Ak by sme získali v Žiline čo i len jeden bod, bolo by to nespravodlivé. Zápas bol na veľmi slabej úrovni, aj s naším prispením. Nechcem sa zastávať chlapcov, za posledné obdobie odohrali veľa dobrých duelov, ale dnes sa nám nič nedarilo. Viazla nám kombinácia, neodrážali sa k nám puky, naopak, súper bol efektívny, dal aj šťastné góly. Gratulujem súperovi k výhre a verím, že my sa dáme zdravotne v ďalšom týždni dokopy. Chýba nám veľa hráčov a mladíci, ktorými ich nahrádzame, sa síce snažia, ale nedokážu nahradiť skúsených hráčov.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM