Webnoviny - Rôzne

Vo Vysokých Tatrách otvoria v sobotu letnú sezónu

Tento víkend sa návštevníci Vysokých Tatier určite nebudú nudiť, sľubuje šéf oddelenia kultúry Mestského úradu vo Vysokých Tatrách Ján Bendík.

Krásna príroda Vysokých TatierFoto: SITA/Gabriel Lipták POPRAD 17. júna (WEBNOVINY) – Tatranská samospráva pripravila na sobotu slávnostné otvorenie letnej sezóny. V sobotu sa na území celých Tatier uskutoční viacero podujatí, takže „ľudia budú mať dôvod prísť do Tatier od rána do večera,“ uviedol pre SITA Bendík. Otvorenie sezóny odštartuje niekoľko sprievodných podujatí. Prvým hneď ráno o 9:00 bude 10. ročník pretekov vysokohorských nosičov Memoriál Juraja Petránskeho Nosičská stovka. Nosiči si na Hrebienku vyložia na chrbát 100 kg náklad a vynesú ho na Zamkovského

Podobné podujatie, určené najmä amatérom a záujemcom z radov širokej verejnosti, sa začne o 10:00 na Chate pri Popradskom plese, kde súťažiaci dostanú na chrbát súdok piva a čo najrýchlejšie budú musieť prejsť trasu okolo Popradského plesa. O hodinu neskôr sa na Podbanskom začne 6. ročník súťaže vo varení fazuľovice O podbanský prdkáč.

Hlavná časť osláv otvorenia letnej sezóny vo Vysokých Tatrách je naplánovaná v centrálnych tatranských osadách v Smokovcoch. Od 11:00 sa v Novom Smokovci v areáli Kúpeľov Nový Smokovec uskutoční stretnutie historických vozidiel Tatranský veterán. Okrem prehliadky veteránov sa uskutoční súťaž elegancie veteránov a chýbať nebudú ľudoví remeselníci. Popoludní o 14:00 sa uskutoční oficiálne otvorenie letnej turistickej a kúpeľnej sezóny a Tatranského kultúrneho leta pri prameni Kyselky v Starom Smokovci. Súčasťou programu bude uvedenie 2. vydania knihy Ivana Bohuša Tatranské chaty. Program otvorenia letnej sezóny vo Vysokých Tatrách vyvrcholí Tatranským juniálesom na terase Grandhotela v Starom Smokovci, ktorý potrvá až do večerných hodín.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM