Peter Handzuš Rôzne

Voda po búrke zaplavila námestie a štyri domy

Obyvatelia obce Spišský Štiavnik, okres Poprad, spolu s hasičmi odstraňujú škody, ktoré popoludní narobila búrka spojená so silným dažďom.

Starostka obce Mária Kleinová uviedla, že dažďová voda zaplavila obecné námestie a dostala sa do dvorov a pivníc štyroch rodinných domov.

„Všetko sa to strhlo veľmi rýchlo, prišla silná prietrž a behom pol hodiny bolo námestie pod vodou. Okamžite som vyhlásila III. stupeň povodňovej aktivity a zvolala krízový štáb,“ povedala starostka.

Vysvetlila, že na námestí momentálne prebiehajú revitalizačné práce, takže niektoré úseky vrátane odvádzania povrchovej vody ešte nie sú ukončené. Dodala, že okrem toho došlo k upchatiu kanalizačných priepustov a voda nestíhala odtekať do rieky Hornád.

„K zraneniam ľudí, našťastie, nedošlo. Na odstraňovaní následkov sa podieľajú obecní hasiči a na pomoc nám prišla aj posádka Okresného riaditeľstva HaZZ z Popradu. Tí pomáhajú odčerpávať vodu z pivničných priestorov,“ uviedla starostka.

Okrem toho sa snažia vyčistiť priepusty, aby voda mohla plynule odtekať. Kleinová uviedla, že okolo 16.00 h sa situácia pomaly začala upokojovať. Ich prvoradou úlohou bude odčerpať vodu a postupne odstrániť nánosy, ktoré boli naplavené na cesty.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM