Peter Handzuš Krimi

Vodič autobusu v Poprade to prehnal. Policajti mu namerali 2,6 promile

Vodič linkového autobusu pod Tatrami šoféroval opitý, policajti mu namerali v dychu cca 2,6 promile alkoholu. Potvrdil to krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik s tým, že ku skutku došlo v piatok okolo 21. hodiny.

Ilustračný obrázok k článku Vodič autobusu v Poprade to prehnal. Policajti mu namerali 2,6 promile
Zdroj: TASR

„Policajná hliadka zastavila autobus Slovenskej autobusovej dopravy na ceste 1/18 na čerpacej stanici OMV v Poprade v smere na Prešov, pretože niekto z cestujúcich oznámil na políciu podozrenie, že šofér je pod vplyvom alkoholu,“ objasnil hovorca.

Hliadka následne vyzvala vodiča, aby sa podrobil dychovej skúške, čo najprv odmietol. Následne ho policajti predviedli na policajné oddelenie, kde vykonali dychovú skúšku, s výsledkom približne 2,6 promile alkoholu.

Vodič bol agresívny

„Vodiča sme zadržali a umiestnili do cely predbežného zaistenia. Vyšetrovateľ ho obvinil z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky s tým, že stíhaný bude na slobode. Za tento skutok mu hrozí až päťročné väzenie, je to vyššia trestná sadzba, keďže je vodičom dopravného prostriedku hromadnej prepravy osôb,“ vysvetľuje Džobanik.

Podľa neho bol vodič na policajnom oddelení aj agresívny a policajti museli použiť donucovacie prostriedky. „Žiadna nehoda sa našťastie nestala a nikto sa nezranil pri vedení autobusu opitým vodičom,“ uzavrel hovorca.

Vodič autobusu v Poprade to prehnal. Policajti mu namerali 2,6 promile
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM