Rôzne

Vodiči budú potrebovať pevné nervy: Pri Poprade na TOMTO mieste môžu vznikať kolóny

Slovenská správa ciest (SSC) štartuje výstavbu nového mosta na ceste I/66 pri obci Veľká Lomnica. Dôvodom prestavby je vek a zlý technický stav.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči budú potrebovať pevné nervy: Pri Poprade na TOMTO mieste môžu vznikať kolóny
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Informoval o tom Lukáš Trepáč z odboru komunikácie SSC s tým, že účelom stavby na frekventovanom ťahu je prestavba starého mostného objektu a rekonštrukcia priľahlého úseku cesty v celkovej dĺžke takmer 300 metrov.

Práce potrvajú približne do konca októbra a vyžiadajú si dopravné obmedzenia. „Doprava bude obojsmerne presmerovaná na obchádzkovú trasu cez dočasný most v dĺžke 60 metrov. Súčasťou výstavby je aj úprava koryta potoka,“ uviedol Trepáč.

Vek a zlý stav

Realizácia projektu si podľa zmluvy so zhotoviteľom vyžiada takmer milión eur s DPH. Stavba je financovaná zo zdrojov štátneho rozpočtu.

SSC nový mostný objekt vybuduje v mieste toho pôvodného.

Dôvodom prestavby je vek a zlý technický stav mostnej konštrukcie. Výstavba nového premostenia má podľa SSC zabezpečiť spoľahlivú, plynulú a bezpečnú premávku za vyhovujúcej zaťažiteľnosti objektu.

Do konca októbra

„V okolí zrealizujeme spevnenie podložia vozovky aj krajnice, dobudujeme a zrekonštruujeme krajnice a zriadime nový kryt vozovky. Odvodnenie komunikácie zabezpečuje jej pozdĺžny a priečny sklon, pričom povrchové vody sú odvedené do dláždených priekop vľavo aj vpravo, z ktorých je voda vyústená do priľahlého recipientu,“ doplnil Trepáč.

Výstavba by mala byť podľa harmonogramu prác ukončená do konca októbra.

Keďže ide o frekventovaný úsek spojnice medzi Popradom a Kežmarkom, v čase dopravnej špičky môžu podľa cestárov vznikať kolóny a treba sa tak pripraviť na zdržanie. SSC preto žiada všetkých vodičov motorových vozidiel o trpezlivosť, ohľaduplnosť a ostražitosť s dôrazom na zvýšenú bezpečnosť.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM