Ľubomír Hudačko Správy

Vodiči i cyklisti sa na to musia pripraviť: TENTO podchod úplne uzavrú až do novembra

Podskalčania, ktorí si krátili cestu peši od zastávky Chemosvitu cez podchod „Canada“, tak budú môcť využívať obchádzkovú trasu.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči i cyklisti sa na to musia pripraviť: TENTO podchod úplne uzavrú až do novembra
Zdroj: Mesto Svit

V termíne od 1. marca do 31. novembra 2023 bude železničný podchod pre peších a cyklistov smerujúcich z a do do Pod Skalky úplne uzavretý. Mesto Svit o tom informuje na svojej webstránke.

„Čiastočné dopravné obmedzenia nastanú aj pri hlavnom podjazde, ktorý do Pod Skalky využívajú najmä motoristi. Predčasné užívanie podchodu a podjzadu môže byť reálne už 15. mája 2023,“ konkretizovala samospráva zo Svitu.

Na základe stavebného povolenia sa v uvedenom termíne plánuje realizovať rekonštrukcia mostov ŽSR časť Podskalka a most ŽSR prechod pre peších v časti Podskalka.

„Obmedzenia v doprave súvisia s 1. etapou modernizácie železničnej trate v úseku Žilina – Košice /úsek trate Liptovský Mikuláš – Poprad Tatry/. Rekonštrukcia oboch železničných mostov sa realizuje súbežne,“ vysvetlilo ďalej mesto.

Podskalčania, ktorí si krátili cestu peši od zastávky Chemosvitu cez podchod „Canada“, tak budú môcť využívať obchádzkovú trasu popri Chemosvite (cyklochodník) tzn. naokolo cez hlavný podjazd do Podskalky.

„Dopravný inšpektorát Poprad nariadil aj v tomto smere úpravu dopravnej situácie a to čiastočnou uzávierkou cesty. Vodiči tranzitujúci cez podjazd do a z Podskalky budú pre obmedzenia informovaní dočasným dopravným značením a semaforom pre jednosmerný pohyb vozidiel,“ doplnilo mesto Svit na webe.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM