Monika Vengrínová Tlačové správy

Voľby klopú na dvere: Už viete, komu dáte svoj hlas?

Pomaly, ale isto sa zvolebnieva. Svojich zástupcov v meste si budeme voliť už túto sobotu. Ak ešte stále váhate a premýšľate, koho by ste najradšej videli sedieť na poslaneckej stoličke, prečítajte si dôvody, ktorými chce presvedčiť Pavol Gašper.

Ilustračný obrázok k článku Voľby klopú na dvere: Už viete, komu dáte svoj hlas?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
  • V Poprade žije dlhé roky, pozná jeho problémy i to, čo trápi jeho ľudí. Mesto Poprad má rád a má k nemu osobný vzťah prameniaci so skutočnosti, že tu vychoval, resp. stále vychováva šesť detí a žije šťastný život v usporiadanom manželstve. Bol by rád, keby jeho deti a deti jeho detí žili svoj šťastný život v tomto meste.
  • Má víziu na rozvoj nášho mesta a ako odborník v oblasti manažmentu má jasnú predstavu, ako túto víziu realizovať.
  • V jeho očiach je človek najvyššou hodnotou, ktorú si treba vážiť, rešpektovať a ctiť. Preto kladie najvyšší dôraz na ľudskosť a morálne hodnoty. Záleží mu na všetkých ľuďoch od útleho detstva, cez školský vek, produktívny vek, rodičovstvo až po dôchodok.
  • Veľmi cenní sú preňho hendikepovaní ľudia a rád sa bude angažovať pri skvalitňovaní ich životných podmienok.
  • Chce sa zasadzovať o čerpanie eurofondov a rast zamestnanosti, vrátane spolupráce mesta s podnikmi, podnikateľmi a podporovať drobných podnikateľov, najmä v oblasti vymáhania pohľadávok.
  • Ako otcovi šiestich detí mu nie je ľahostajný stav škôl a školských zariadení a rád by zlepšil ich technický stav, ale i finančné ohodnotenie pracovníkov, najmä školských zariadení.
  • Kvalitné cesty a chodníky sú minimálnym štandardom, ktoré mesto musí zabezpečiť svojim obyvateľom. Je presvedčený, že je nevyhnutné riešiť parkovanie v najexponova­nejších miestach, najmä tam, kde je ohrozená prejazdnosť záchranných zložiek.
  • Uvedomuje si, že prostredie, v ktorom žijeme, má objať každého Popradčana i hosťa. Pritom je potrebné pamätať na bezpečnosť, vrátane protipovodňových opatrení.
  • Pre aktívne trávenie voľného času chce vytvárať vhodné podmienky všetkým vekovým kategóriám, kde by sa mohli realizovať za každého počasia.
  • Do kultúrneho diania v meste chce viac zapájať domácich umelcov, základnú umeleckú školu a centrá voľného času. A tiež pritiahnuť zvučné umelecké mená pre hodnotné kultúrne podujatia.
  • Je presvedčený o tom, že Poprad ako dominanta podtatranskej oblasti musí aktívne spolupracovať na rozvoji všetkých okolitých miest a obcí.
  • Po zvolení za poslanca chce pokračovať v osobných stretnutiach s občanmi a v čo najväčšej miere ich vtiahnuť do rozhodovania na dianí v meste. Okrem osobných stretnutí bude pokračovať aj v komunikácii prostredníctvom elektronických mé­dií.
  • Ako dobrý hospodár sa chce angažovať v transparentnom a zodpovednom nakladaní s mestskými financiami a mestským majetkom.
  • Po svojom zvolení sa chce čo najviac angažovať tak, aby hodnoty, za ktoré mnohí, vrátane neho, v novembri 1989 bojovali, boli v reálnom živote naplnené. „Osobne chcem vyjadriť vďaku všetkým, ktorí sa v udalostiach po 17.novembri 1989 angažovali v transformácii našej spoločnosti a pracovali na tom, aby naša spoločnosť prešla na kvalitatívne vyššiu úroveň. Tiež chcem poďakovať všetkým, ktorí aj napriek tomu, že dodnes sa tieto ideály nenaplnili, vo svojom srdci stále uchovávajú túžbu po spravodlivej a ľudskej spoločnosti,“ uzavrel Gašper.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM