Peter Handzuš Správy

Vozovky v Poprade cez leto opravovali. Cestári sa už začnú pripravovať na zimu

Správa mestských komunikácií Poprad pripravila na jar zoznam úsekov v najhoršom stave a víťaz súťaže ukončil opravy v priebehu uplynulého týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Vozovky v Poprade cez leto opravovali. Cestári sa už začnú pripravovať na zimu
Zdroj: Dnes24.sk

„Podarilo sa opraviť 8165m² asfaltových krytov ciest a 4523 m² chodníkov, spolu teda 12 688m² komunikácií,“ uviedol riaditeľ SMK Peter Fabian.

Cesty sa opravovali na týchto uliciach: Záborského,Ras­tislavova,Tomá­šikova, Levočská, Komenského, Velická, Popradskej brigády, Francisciho, ďalej na križovatkách Partizánska/Pod­tatranská a Široká/Liptovská, tiež na prepojovacej ceste Curie/Ul.1.mája. Teplickú ulicu kvôli poruche sietí a očakávanej oprave nahradila v zozname Kollárova.

Povrchy chodníkov boli opravené na týchto uliciach: Uherova, MPČĽ, Jarná, Dostojevského, Tomášikova, D.Tatarku, Banícka, Tajovského, Šrobárova.

Cestári však pracovali aj na iných miestach. „Opraviť sa nám podarilo aj časť komunikácií vo vnútrobloku na Baníckej ulici, asfaltovou zálievkou sa opravovali špáry na sídlisku JUH3. Na opravy vo vlastnej réžii použila SMK od začiatku roka už 565 ton obaľovanej zmesi. Aktuálne pracovníci SMK opravujú poškodené schody vytvorené z palisád na Námestí sv. Egídia, do zimy chceme opraviť schody aj na Ul. Popradskej brigády a zábradlie schodov na Dostojevského ulici. Okrem toho je našim zámerom vyčistiť dažďové vpuste pred jeseňou tak, aby ich neupchalo padajúce lístie,“ objasnil ďalšie priority Fabian.

Na zimu sa SMK začne pripravovať v októbri, kedy príde na rad navážanie zimného posypu a prestavba vozového parku pre zimné potreby.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM