Peter Handzuš Rôzne

Všetky cesty na území Prešovského kraja sú po nočnom snežení zjazdné

Všetky úseky ciest na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú dnes ráno zjazdné. Na viacerých trasách sa ale po snežení v noci nadnes nachádza utlačená a kašovitá vrstva snehu.

Ako TASR informoval analytik dopravy Správy a údržby ciest PSK Tomáš Lažo, na území kraja aktuálne nesneží. „Snehové zrážky očakávame až v popoludňajších hodinách,“ poznamenal. Podľa jeho slov je aktuálne na väčšine územia zamračené počasie. Dodal, že s hmlami lokálneho charakteru sa môžu stretnúť motoristi na cestách v okolí Vranova nad Topľou.

Na úsekoch I. triedy sa nachádza podľa Laža mokrá utlačená vrstva snehu do dvoch centimetrov (cm), a to napríklad na ceste I/77 Lenartov a na horských priechodoch Vernár a Podspády. Kašovitou vrstvou snehu do jedného cm sú pokryté úseky pri Pustom Poli v okrese Stará Ľubovňa, Mníšku nad Popradom, Starej Ľubovni, Svidníku, Vyšnom Komárniku v okrese Svidník a pri Snine.

Utlačený a kašovitý sneh do výšky dvoch až piatich cm sa nachádza na viacerých úsekoch II. kategórie, a to napríklad v okolí Vysokých Tatier, pohoria Magury, Červeného Kláštora v okrese Kežmarok, Medzilaboriec, Becherova v Bardejovskom okrese, ako aj Suchej Doliny v okrese Prešov a na horskom priechode Bánske vo Vranovskom okrese.

„Zjazdné sú aj všetky úseky ciest III. triedy. Miestami sa na nich ale môže nachádzať ujazdená vrstva snehu až do šiestich cm,“ uzavrel Lažo.

Text + Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM