Peter Handzuš Rôzne

Všetky cesty v PSK sú zjazdné, v severných okresoch sneží

Na väčšine územia severu východného Slovenska sneží, všetky cesty sú však zjazdné. Po odstránení skríženého kamióna je od 10.00 h sprejazdnená aj cesta medzi obcami Hniezdne a Nižné Ružbachy, okres Stará Ľubovňa.

„V rámci kraja nám sneží hlavne v severných častiach, to sa týka Vysokých Tatier, Kežmarku, Starej Ľubovne, okolia Bardejova, Medzilaboriec, trochu výdatnejšie sneženie je v okolí Tatranskej Štrby, kde napadlo do 10 centimetrov snehu. Situácia na cestách je v rámci poveternostných podmienok, cesty 1. triedy sú mokré, na miestach so snežením môže byť kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov,“ priblížil situáciu dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Miroslav Milý.

Podobná situácia je aj na cestách 2. triedy, výnimkou sú cesty vo Vysokých Tatrách, kde sa nachádza vrstva čerstvého snehu. „Cesty sú tam priebežne ošetrované, okolo 10.00 h bolo v teréne 23 posýpacích vozidiel,“ doplnil Milý. V súčasnosti je ich však na cestách do 30. Všetky cesty sú momentálne presypané a vážnejšie komplikácie by podľa Milého nemali byť nikde. Aj napriek tomu by však mali byť vodiči opatrní a prispôsobiť jazdu aktuálnym poveternostným podmienkam. „Hlavne na miestach, kde sneží, cesty sú presypané, ale na vozovke sa môže nachádzať kašovitý sneh,“ upozornil Milý.

Text + foto:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM