Tlačové správy

Vyberáme mobil pre školáka: Ako sa vyhnúť vysokej faktúre?

Začiatok školského roka je tu a práve teraz mnoho žiakov dostáva do vrecka svoj prvý mobil. Deti však často nerozumejú nielen hodnote peňazí, ale ani objemu dát a nesledujú prevolaný čas.

Ilustračný obrázok k článku Vyberáme mobil pre školáka: Ako sa vyhnúť vysokej faktúre?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Aj preto je potrebné, aby rodičia urobili dostatočné opatrenia, nech nechcene vysoká faktúra nenabúra rodinný rozpočet. Ako na to, povieme si v našom novom seriáli, ktorý sme pripravili spolu s mobilným operátorom 4ka.

Rozdiel medzi paušálmi na faktúru a predplatenou kartou nie je len v tom, či za niečo platíte vopred, alebo až potom, keď to spotrebujete. „To je omyl! Predplatená karta vám garantuje jednu istotu – že vás neprekvapí nečakane vysoká faktúra. Aj preto ju odporúčam rodičom, ktorí platia služby za svoje deti a napríklad chcú mať aj náklady pod kontrolou,“ hovorí Andrea Čagalová, produktová manažérka zo 4ky.

Na rozdiel od minulosti, dnes už ponúkajú niektorí operátori predplatené služby za veľmi výhodné ceny. Predplatenku Moja 4ka si kúpite na každej pošte či na webe 4ka.sk len za 4 eurá a keďže obsahuje kredit v rovnakej výške, za SIM kartu vlastne neplatíte.

Mnoho rodičov má pri predplatenej karte strach, aby dieťa neostalo bez kreditu a teda aj bez možnosti zavolať im. „Nastavte si k jeho SIM karte automatickú obnovu z vašej kreditky či platobnej karty. A nezabudnite ani na notifikácie na váš telefón. Ak dieťa aj minie pridelenú čiastku, automaticky sa mu dobije stanovený kredit a neostane, ako sa hovorí – na suchu. Vy ale dostanete notifikáciu o jeho spotrebe a prípadne mu viete dať po prstoch včas,“ dodáva A. Čagalová zo 4ky.

Všetko si viete jednoducho nastaviť v mobilnej aplikácii či samoobslužnej zóne Moja zóna A v nich máte dokonalý prehľad o spotrebe vášho dieťaťa.

Aký telefón kúpiť dieťaťu a na čo si dať pozor pri výbere aparátu, to si povieme v ďalšej časti seriálu Vyberáme mobil pre školáka. Prvý diel, v ktorom sme sa zaoberali otázkou, kedy je čas na prvý mobil, si môžete prečítať TU.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: 4ka
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM