Peter Handzuš Rôzne

Výberové konanie sa robí len na funkciu riaditeľa školy

Tak môže znieť odpoveď na otázku mio225, ktorá bola uverejnená v diskusii na našej stránke.

Otázka mio225:

Otázka pre popradskú verejnosť a kompetentné orgány : V čase svetovej krízy, slovenskej krízy a množstva nezamestnaných i vysokoškolákov – Spojená špeciálna škola v Poprade-Západ bude mať od februára voľné dve miesta učiteliek (odchod na MD). NEMUSIA VYHLÁSIŤ konkurz na obsadenie – hoci i dočasné – týchto miest ??? Veď nejde o súkromnú školu !!!

Odpoveď sme zisťovali u riaditeľky SŠ na Partizánskej 2 v Poprade. V školách sa výberové konanie vypisuje len na obsadenie funkcie riaditeľa školy. Po odchode dvoch učiteliek na MD bude škola postupovať tak, aby nedošlo k narušeniu vyučovacieho procesu. „Škola má dostatočný počet kvalifikovaných pedagogických zamestnancov na zabezpečenie plnej funkčnosti procesu výučby a dve miesta učiteliek našej školy, ktoré odídu v najbližšom čase na MD obsadíme nasledovne: na zastupovanie prijmeme jednu kvalifikovanú učiteľku špec. školy (má u nás žiadosť o prijatie od mája 2010) a druhé miesto obsadíme našou zamestnankyňou (kvalifikovaný špec. pedagóg), ktorá doteraz vykonávala funkciu asistenta učiteľa.“uviedla riaditeľka školy PaedDr. Paula Bystrá.

Ďakujeme pani riaditeľke za reakciu napriek tomu, že ani ona ani uvedené zamestnankyne školy ešte nevedia presný odchod na MD. Veríme, že takéto vyjdarenie bude postačovať aj čitateľovi mio225.

(logo školy pochádza zo stránky spojenaskolapp.sk)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM