Peter Handzuš Krimi

Výbuch plynu v kežmarskej nemocnici

Pracovníci SPP zistili únik plynu na odbernom plynovom zariadení.

V objekte Nemocnice Dr. Vojtecha Alexa v Kežmarku došlo dnes ráno k výbuchu plynu v šatni zamestnancov údržby. Vedúca útvaru komunikácie Slovenského plynárenského podniku (SPP) Ivana Zelizňáková informovala, že na miesto bola privolaná Poruchová služba spoločnosti SPP – distribúcia, ktorá meraním zistila únik plynu na odbernom plynovom zariadení, ktoré patrí nemocnici.
Pracovníci poruchovej služby okamžite uzavreli hlavný uzáver plynu, čím bola prerušená dodávka plynu do celého objektu nemocnice. Vzhľadom na to, že ide o areál nemocnice, ktorá poskytuje nepretržitú starostlivosť pacientom, SPP ponúkla nemocnici pomoc pri odstraňovaní poruchy na plynovom zariadení.
Zelizňáková ďalej uviedla, že SPP spolu s majiteľom odberného plynového zariadenia robia všetko pre to, aby bola porucha odstránená čo najskôr. V šatni vzdialenej asi 70 metrov od lôžkovej časti nemocnice sa nahromadil plyn a výbuch nastal po tom, čo si jeden z údržbárov zapálil cigaretu.
Muž pri výbuchu utrpel popáleniny na 30 percentách tela, prevažne v oblasti tváre a na rukách. So zraneniami bol prevezený do popáleninového centra nemocnice v Košiciach – Šaci.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM