Peter Handzuš Krimi

Surový prepad v parku: Štvorica pubertiakov skočila na muža a začala ho mlátiť!

Štyroch 16-ročných chlapcov z Huncoviec obvinil v utorok popradský policajný vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže.

Ilustračný obrázok k článku Surový prepad v parku: Štvorica pubertiakov skočila na muža a začala ho mlátiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Ukrajinca zbili a okradli v parku

Počas noci z nedele na pondelok obvinená štvorica olúpila v parku za popradskou železničnou stanicou 41-ročného Ukrajinca.

Muž sedel na lavičke, keď v tom k nemu prišli obvinení. Jeden z nich sa ho opýtal odkiaľ pricestoval a či nemá nejaké drobné centy. Po zápornej odpovedi mu siahol do ľavého vrecka nohavíc na mobil a tento mu zobral.

„Poškodený ho však ťahal späť, načo ďalší z obvinených začal ťahať z lavičky vedľa poškodeného položený ruksak. Aj ruksak si však poškodený bránil a ťahal ho späť. V tom ale všetci štyria obvinení na neho skočili, zvalili na zem a udierali päsťami po tele a tvári,“ informoval krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Dvaja z obvinených poškodeného navyše udierali aj palicami po tele a zátylku. Pri tomto jeden z obvinených strhol prepadnutému mužovi z krku náprsnú tašku, v ktorej mal doklady a peniaze. Po tomto z miesta všetci utiekli.

Prepadnutý Ukrajinec utrpel zranenia s dobou liečenia približne 4 týždne a majetkovú škodu vo výške okolo 400 € a 150 ukrajinských hrivien.

Traja obvinený mali olúpiť aj 70-ročného dôchodcu

Troch z týchto obvinených vyšetrovateľ obvinil aj z ďalšej lúpeže, ktorej sa mali dopustiť v sobotu (13.7.2013) v noci na Štefánikovej ulici v Poprade.

V čase okolo 22:15 h vchádzal do bytovky 70-ročný muž. Keď vyberal kľúč od vchodu z vrecka nohavíc jeden z obvinených mu dal ruku na ústa, druhý mu vzápätí dal ruky za chrbát a pritlačil k zábradliu a ďalší mu z vrecka nohavíc vytiahol peňaženku. Hneď nato všetci traja ušli.

V peňaženke mal poškodený 0,60 € a osobné doklady. Zranenia neutrpel žiadne.

„Všetci štyria obvinení sú umiestnení v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ podal podnet na ich vzatie do väzby,“ dodal Džobanik.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM