Monika Vengrínová Rôzne

Výcvik na popradskom ľade pod rukou profíkov: Škôlkári majú šancu aj tento rok

Po úspešných dvoch ročníkoch výučby korčuľovania najmenších popradských detí, sa malí škôlkári postavili na ľad opäť. A kým vlani sa do projektu zapojilo 241 detí, približne rovnaký počet samospráva očakáva aj tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Výcvik na popradskom ľade pod rukou profíkov: Škôlkári majú šancu aj tento rok
Foto: Slávka Kellová

Populárny prípravný výcvik v korčuľovaní pre materské školy mesta Poprad pripravila samospráva v súlade s koncepciou rozvoja športu v meste Poprad, ktorej jedným z cieľov je podpora športovania najmladšej vekovej kategórie.

S výučbou korčuľovania u najmenších detí začali v Poprade už pred dvomi rokmi. O tento výcvik, ktorý prebieha na popradskom zimnom štadióne a v zimných mesiacoch aj na ľadovej ploche pri Aréne Poprad, je od začiatku veľký záujem.

„V minulom školskom roku sa do projektu zapojilo 9 materských škôl a výcvik absolvovalo 241 detí,“ informoval Jozef Pavlík z Oddelenia školstva, mládež a športu na Mestskom úrade v Poprade. Skúsení tréneri Eugen Nahalka a Pavol Majchrovič začali nový školský rok na ľade 14.septembra výcvikom detí z materských škôl na Vagonárskej a Podtatranskej u­lici.

Do projektu sa v tomto roku zapojilo opäť 9 materských škôl. Mesto Poprad v spolupráci s HK Poprad na základe prihlášok predpokladá, že kurz absolvuje približne rovnaký počet detí ako vlani.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM