Peter Handzuš Rôzne

Vydali nový Lexikón cyklotrás Prešovského kraja

Fanúšikovia cykloturistiky môžu získať presnejšie údaje o trasách z novej publikácie Lexikón cyklotrás Prešovského kraja.

V náklade 500 kusov ho vydala prešovská nezisková organizácia Know how. Hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Veronika Fitzeková informovala, že záujemcovia knihu nájdu aj na webovej stránke PSK.

Publikácia vznikla vďaka projektu, ktorý bol spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007–2013, pričom celkové náklady predstavovali takmer 50.000 eur.

„Veríme, že lexikón prispeje k rozvoju cykloturistiky v našom kraji a zintenzívni spoluprácu aj s partnerskými organizáciami v poľských prihraničných regiónoch,“ uviedol Dušan Beňa z neziskovej organizácie.

Viac ako stostranová publikácia mapuje 85 cyklotrás v celom kraji. Jednou z najdlhších je Karpatská cyklistická cesta, ktorá prechádza okresmi Prešov, Bardejov a Svidník a má dĺžku 121,5 km. Turisti tu nájdu všetky typy cyklotrás, ako napríklad Hrebeňovka Spišskej Magury v Pieninách pre horských cyklistov či Tatranská magistrála pre cestných cyklistov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM