Správy

Vydarený prvoaprílový žart: V Poprade budú premávať veľkokapacitné trolejbusy

Tak toto sa podarilo. Prijali by ste takéto parádne busy?

Ilustračný obrázok k článku Vydarený prvoaprílový žart: V Poprade budú premávať veľkokapacitné trolejbusy
Zdroj: Autobusy SAD Poprad a.s.

Mesto Poprad obstaráva veľkokapacitné vozidlá,“ tak znie na prvý pohľad seriózny nadpis facebookovej skupiny SAD Poprad a.s.

Pre zvýšený dopyt po verejnej doprave v Poprade sa Mesto spoločne so spoločnosťou SAD Poprad rozhodli pre nákup veľkokapacitných vozidiel pre uspokojenie potrieb dostatočnej kapacity,“ uvádzajú ďalej, no najväčšie prvoaprílové perly len prichádzajú.

Nová trasa

Všimnite si, kto robí dopravno-sociologický prieskum: „Keďže najväčší prepravný potenciál má obsluha mestskej časti Stráže pod Tatrami, na základe dopravno-sociologického prieskumu vytvoreného študentmi Materskej školy života (MŠŽ) ako najefektívnejším riešením sa javí stavba trolejbusovej trate na hlavnej trase linky 5 Autobusová stanica – Okresný úrad – Dom kultúry – Dostojevského – Nemocnica – Kukučínova – Strážske nám.

Nabíjacie trolejbusy

Pre obsluhu vybraných spojov cez Sídlisko Juh navrhuje dopravný inštitút MŠŽ nákup parciálnych trolejbusov, ktoré vďaka samonabíjacím batériám môžu jazdiť aj mimo trolejbusovej trate. Pokračujú ďalej v prvoaprílovej fikcii.

Nasleduje už vysoko odborná stať. „Vďaka zvýšenému dopytu Strážanov po doprave sa od 31.4.2021 zavádza na linke 5 počas špičky interval spojov 3,72 minúty a počas sedla 7,96 minúty. Keďže je vysoký záujem aj po nočnom cestovaní, zavádza sa aj nočná linka N5 s intervalom π^3 minúty.

Ako najvhodnejšie vozidlá sa javia trolejbusy Solaris Trollino 24, ktoré ponúkajú celkovú kapacitu 203 osôb a najmä počas tradičných pondelkových a štvrtkových najnovších zliav v nakupnom stredisku bude táto kapacita veľmi tesne dostačujúca,“ zaklincovali vtipkári na záver.

Aj vy sa tešíte z tohto kroku? No kto by sa netešil, najmä, keď je 1. apríl… ????

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM