Krimi

Vyhrážky syna nadobudli obludné rozmery: Otcovi chcel odtrhnúť hlavu a vyhodiť z okna

35-ročný muž sa tohto konania nedopustil prvýkrát. Hrozí mu až 8 rokov za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Vyhrážky syna nadobudli obludné rozmery: Otcovi chcel odtrhnúť hlavu a vyhodiť z okna
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Opakovaného protiprávneho konania voči svojmu otcovi sa podľa policajnej správy dopúšťa 35-ročný syn. Napriek tomu, že za to už bol opakovane priestupkovo riešený ako aj právoplatne odsúdený, neustále sa dopúšťa porušovania domovej slobody a  nebezpečného vyhrážania.

Naposledy v nedeľu (02.01.2022) popoludní, pod vplyvom alkoholu búchal na vchodové dvere bytu a nadával otcovi, že keď neotvorí, tak dostane bitku,“ informuje o prípade prešovská krajská hovorkyňa Jana Ligdayová.

A predsa otvoril

Otec spravil chybu a dvere otvoril. Požiadal syna aby šiel preč, no syn odtlačil dvere a vošiel dnu. „V kuchyni si nalial vínko a vôbec nereagoval na požiadavky otca aby odišiel. Neustále otcovi vulgárne nadával, vraj mu odtrhne hlavu a vyhodí ju von oknom,“ pokračuje hovorkyňa.

Konanie syna vyvolávalo u otca obavu o život a zdravie. Nepoučiteľný syn bol policajnou hliadkou zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Získaná dôkazná situácia umožnila okresnému vyšetrovateľovi v Kežmarku vzniesť obvinenie 35-ročnému mužovi pre zločin porušovania domovej slobody spáchaný v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania.

Zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody v tomto prípade až na osem rokov.

Foto: Ilustračné

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM