Správy

Vymenili oponu či sedadlá: Kultúrny dom v Štrbe má vynovené aj ďalšie priestory, FOTO

Elektroinštalácia bola podľa obce v havarijnom stave, pôvodný interiér bol značne opotrebený a niektoré časti už nefunkčné.

Ilustračný obrázok k článku Vymenili oponu či sedadlá: Kultúrny dom v Štrbe má vynovené aj ďalšie priestory, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Štrba

V podtatranskej obci Štrba v nedeľu slávnostne otvorili vynovenú sálu kultúrneho domu (KD). Náklady na jej modernizáciu dosiahli viac ako 210-tisíc eur.

Väčšina bola hradená z eurofondov, obec financovala projekt zo svojho rozpočtu desiatimi percentami z uvedených výdavkov. Pre TASR to z obecného úradu uviedla Ľubomíra Otčenášová.

Ako pripomenula, budova KD bola postavená v roku 1959. Odvtedy prešla mnohými zmenami, opravami či rekonštrukciami. Veľká rekonštrukcia sa uskutočnila v roku 1977 a posledná veľká modernizácia v rokoch 2015 až 2023.

Vymenili oponu aj sedadlá

„V posledných rokoch budovu KD obec postupne zrekonštruovala zvonku (zateplenie, výmena okien a dverí, oprava strechy) a postupne aj zvnútra – modernizácia obecnej knižnice a zriadenie komunitného centra, ktoré sú v tomto objekte,“ uviedla s tým, že poslednou časťou objektu, ktorá bola ešte v pôvodnom stave, bola bývalá kinosála.

Elektroinštalácia bola podľa obce v havarijnom stave, pôvodný interiér bol značne opotrebený a niektoré časti už nefunkčné.

„Komplexne sa zrekonštruovala táto sála KD so stupňovitým sedením,“ povedala Otčenášová.

Ako spresnila, pribudla tu nová podlaha, obklady, elektroinštalácia, maľby, ozvučenie, osvetlenie a zrealizovali sa aj s tým súvisiace stavebné úpravy. Došlo tiež k výmene javiskovej opony a sedadiel.

Podľa obce sa oproti doterajšiemu využívaniu sály s kapacitou 231 sedadiel nič nemení. Aj po modernizácii bude slúžiť na organizovanie rôznych verejných kultúrnych a spoločenských podujatí, verejných schôdzí, stretnutí a zhromaždení.

Objektívom: Kultúrny dom v Štrbe prešiel rekonštrukciou
5
Galéria
Zdroj: Mesto Štrba
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM