Peter Handzuš Rôzne

Výmenné pobyty bilingvalistov: Spoznávanie krajiny a jazyka

Zdokonaliť sa v nemčine, spoznať krajinu a žiakov v Nemecku. To sú hlavné ciele výmenných pobytov, ktoré už tradične organizuje bilingválna sekcia Spojenej školy na Ulici Dominika Tatarku v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Výmenné pobyty bilingvalistov: Spoznávanie krajiny a jazyka
Zdroj: Dnes24.sk

Každý rok odchádzajú slovenskí študenti do partnerských nemeckých škôl a ich kamaráti z Nemecka prichádzajú na Slovensko. V júni sa takmer paralelne konali „výmeny“ v Nemecku a u nás na Slovensku.

Druhá E trieda odcestovala za „Austauschschüler­mi“ do mestečka Kyritz. Pripravený bol bohatý program – návšteva Berlína či Rostocku, plavba loďou, cyklotúry, návšteva partnerského Gymnázia Friedricha Ludwiga Jahna. Žiaci aj ich učitelia sa už teraz tešia na jesennú návštevu nemeckých hostí v Poprade.

V čase, keď „ečkári“ cestovali do Nemecka, ich popradskí konškoláci z 2. F doťahovali posledné prípravy pred príchodom nemeckých kamarátov, s ktorými sa spoznali na začiatku školského roka. Hostia z Westerstede strávili na Slovensku viac ako týždeň. Spoznali nielen Poprad a okolie, ale aj Vysoké Tatry, Zamagurie či Košice. Navštívili Múzeum Tanap-u v Tatranskej Lomnici, Červený Kláštor, plavili sa na pltiach, obdivovali krásu Belianskej jaskyne.

Slovenskí i nemeckí študenti sa zhodli, že výmenné pobyty sú pre obe strany zaujímavé a inšpirujúce. „Bilinky“ chcú ich tradíciu udržiavať.

Výmenné pobyty bilingvalistov: Spoznávanie krajiny a jazyka
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM