Monika Vengrínová Iné športy

Vynovená podoba Popradskej hokejbalovej ligy. V nedeľu odštartoval jej ďalší ročník

Len pred dvoma týždňami prešlo hokejbalové ihrisko na Šrobárovej ulici po trinástich rokoch výraznou rekonštrukciou. V nedeľu sa na ňom odohrali prvé zápasy jesennej časti nového ročníka.

Ilustračný obrázok k článku Vynovená podoba Popradskej hokejbalovej ligy. V nedeľu odštartoval jej ďalší ročník
Zdroj: Dnes24.sk

Ihrisko dostalo nové oplotenie, hráči si opravili mantinely, na hracej ploche namaľovali čiary a nový náter dostali i bránky. Na takto vynovenom ihrisku si v nedeľu svoje sily zmeralo šesť tímov.

SOS prehralo kontumačne, Lunik zabojoval v poslednej tretine

Hneď prvý duel vyhral minuloročný finalista Dinamo kontumačne, keď jeho súperi, hráči z nového tímu SOS na zápas nenastúpili.

Napínavý hokejbal si diváci mohli vychutnať v podaní tímov HK Storm a HC Lunik, keď Stormáci po dvoch tretinách viedli 4:2, no záverečnú časť hry nezvládli a prehrali ju 4:0.

Sobotskí draci s novým názvom víťazne, Veľká s vysokou prehrou

Tím Hbc Sobota, ktorí bol nováčikom v minulej sezóne, do novej nastúpil posilnený a s novým názvom. Hbc Sobotskí draci 1256 porazili Fanklub Poprad, aj napriek poslednej tretie, v ktorej takmer prišiel ďalší zvrat výsledku.

Posledný zápas proti sebe odohrali Leopoldov a Hbk Veľká. Hráči Veľkej improvizovali so zostavou i v bránke a tak debakel 12:0 bol reálnym obrazom diania na ihrisku. Tento týždeň mali voľno hráči tímu Aqualand Predators Poprad.

Nové mužstvá i nový projekt Tatranskej hokejbalovej ligy

Okrem úprav ihriska, však došlo k novinkám aj v lige samotnej. Do súťaže sa prihlásili nové tímy a najväčšou novinkou bude finále o celkové víťazstvo v novom projekte Tatranskej hokejbalovej ligy. V ňom sa stretnú víťazi finálových súbojov Popradskej a Kežmarskej hokejbalovej ligy.

Výsledky

Dinamo – SOS 5:0 kont.;
HK Storm – HC Lunik 4:6 – góly: Pichnarčík, M. Hudák, M. Pešta, M. Depta – Zeman, Bartečko, Zadžora, Duda, Dudek, Štrbka;
Hbc Sobotskí draci 1256 – Fanklub Poprad 5:2 – góly: T. Jurský 4, Čistý – Lipár, Miškovič;
Hbk Veľká – Leopoldov 0: 12 – góly: Melcher, Darák, Zeman, L. Svitana 2, R. Šoltýs 2, Majerčák 2, Knurovský 3.

text: Marek Nemec

Hokejbalová liga jesenná časť 2013
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM