Martin Károly Správy

Výrazná zmena v očkovacej stratégii: V Poprade sa už nedostanete k vakcíne každý deň

Vzhľadom na slabnúci záujem o vakcínu zo strany verejnosti a nízkemu počtu registrovaných záujemcov cez registračné portály, hlavne štátnu čakáreň, prešovská župa postupne redukuje svoje očkovacie termíny.

Ilustračný obrázok k článku Výrazná zmena v očkovacej stratégii: V Poprade sa už nedostanete k vakcíne každý deň
Zdroj: TASR/AP

Od pondelka 7. februára sprístupňuje vakcináciu v nákupných centrách už len tri dni v týždni.

Prešovský samosprávny kraj v týždni od 31. januára do 6. februára otvoril spolu štrnásť termínov. Všetky v obchodných centrách Eperia Prešov a Max Poprad, kde je predpoklad vyššej kumulácie ľudí.

Počas pracovných dní (od 31.1. do 4.2.) v nich prebieha očkovanie vakcínami Janssen a Pfizer/BioNTech zatiaľ v nezmenenom režime, a to medzi pätnástou a osemnástou hodinou. Vakcína je tu aplikovaná registrovaným záujemcom aj na počkanie. Cez víkend 5. a 6. februára bude v prešovskej Eperii i popradskom Maxe očkovanie dostupné rovnako v tradičnom čase medzi desiatou a sedemnástou hodinou.

Od pondelka inak

K výraznej zmene v očkovacom režime pristupuje krajská samospráva od budúceho pondelka (7.2.).

Očkovanie v OC Eperia Prešov a OC Max Poprad totiž po novom umožní už len v piatok, sobotu a nedeľu.

Od pondelka 7. februára do štvrtka 10. februára sa teda verejnosť k proticovidovej vakcíne v týchto nákupných domoch nedostane.

V piatok 11. februára v nich ostane čas očkovania nemenný (15.00 do 18.00 hod.) a naďalej sa tu budú vakcíny Pfizer/BioNtech i Janssen podávať registrovaným aj neregistrovaným záujemcom. Rovnako nasledujúce víkendové očkovanie v réžii PSK (12. a 13.2.) prebehne v OC Eperia a OC Max Poprad v nezmenenom režime.

Zatvorené centrá

Kraj upozorňuje, že už tento víkend ostávajú zatvorené všetky krajské veľkokapacitné očkovacie centrá, a to v Prešove, Poprade a Humennom. Taktiež výjazdová očkovacia služba PSK nemá aktuálne naplánované žiadne výjazdy do obcí v kraji. K opätovnému otvoreniu VKOC a plánovaniu očkovania prostredníctvom mobilnej jednotky kraj pristúpi v závislosti od dopytu po vakcíne a požiadaviek rezortu zdravotníctva.

PSK apeluje na verejnosť, aby harmonogram očkovania sledovala na webovom sídle kraja, kde je pravidelne aktualizovaný.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM