Peter Handzuš Hokej

Vyrovnané! Stav série 1:1

Poprad vyhral druhý zápas štvrťfinále play off.

HK Poprad – HK 36 Skalica 2:1 )2:1, 0:0, 0:0)
Góly: 10. Kledrowetz (Kuľha, Klouda), 16. Wanvig (Suchý) – 9. Gula – trestné strieľanie, Rozhodovali: Jonák, Lauff – Korba, Kalina, vylúčení: 6:7 na 2 min., navyše R.Školiak (Skalica) 10 minút nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0. 2787 divákov
/Stav série: 1:1/

Druhé štvrťfinálové stretnutie malo od úvodných minút lepší náboj a tempo hry ako to predchádzajúce. Popradčania sa tlačili pred Lakosila, ktorý však pokračoval v excelentnom výkone a maril jednu šancu za druhou. V 9. minúte bol v úniku faulovaný obranca Gula, ktorý nariadený samostatný nájazd bezpečne premenil a získal pre hostí vedenie. Tá však trvala len jednu minútu, keď sa po biliarde pred Lakosilom presadil Kledrowetz a vyrovnal. Psychiku hostí narušil druhý gól v sieti Lakosila, ktorý si skalický gólman nešťastne sklepol pod vlastné betóny. Veľký popradský nápor však hostia do konca tretiny ustáli.
V prostrednej časti dominovali obaja brankári, ktorí boli oporami svojich tímov. Lipovský dva krát zabránil vyrovnaniu z hokejky Kutáleka, zatiaľčo Lakosil čaroval pri pokusoch Lapšanského a Kuľhu. V 36 minúte menší trest inkasoval domáci brankár Lipovský, následnú početnú výhodu však Záhoráci nepretavili do gólu. V závere druhej časti mal niekoľko príležitostí Kuľha, no Lakosil sa zaskvel a vďaka akrobatickým manévrom držal Skalicu nad vodou.
Hneď po skončení presilovky na začiatku tretieho dejstva mohli hostia vyrovnať, no Lipovský betónom zachytil koncovku Reného Školiaka. Domáci boli nedisciplinovaní, naďalej faulovali a ponúkali súperovi možnosti vyrovnať. Postupne hostia stavili všetko na jednu kartu, čím otvorili obranu a ponúkli Popradčanom niekoľko možností, z ktorej najväčšiu 6 minút pred koncom riadnej hracej doby nevyužil Lundberg. V závere to vyzeralo ako z kopiráku včerajšieho stretnutia, iba v obrátenom garde – tentokrát obranné hradby márne dobíjali Skaličania. Keď modro-bieli ustáli aj záverečný tlak hostí, radovali sa z prvého víťazstva v sérii a vyrovnali jej stav na 1:1.

Text: TASR

Vyrovnané! Stav série 1:1
1
Galéria
pp_0225_pp-si
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM