Lucia Lauková Rôzne

Vyše 10-tisíc dobrovoľníkov vyjde do ulíc: Pomôžu skrášliť slovenská mestá

Najväčšieho stredoeurópskeho podujatia firemného dobrovoľníctva Naše Mesto sa zúčastní viac ako 10-tisíc dobrovoľníkov. Budú sa snažiť skrášliť rôzne miesta.

Ilustračný obrázok k článku Vyše 10-tisíc dobrovoľníkov vyjde do ulíc: Pomôžu skrášliť slovenská mestá
Zdroj: TASR

Spolu viac ako 10 000 dobrovoľní­kov sa zúčastní na najväčšom stredoeurópskom podujatí firemného dobrovoľníctva Naše Mesto. Organizuje ho Nadácia Pontis a uskutoční sa 9. a 10. júna. Dobrovoľníci pomôžu 233 neziskovým organizáciám, nízkoprahovým centrám, domovom sociálnych služieb, ale aj školám či škôlkam zlepšiť prostredie, v ktorom pôsobia. Dobrovoľníci zo 131 firiem budú v 52 mestách a obciach po celom Slovensku.

Zamestnancov vyšlú firmy

Už po 11. raz vyšlú firmy svojich zamestnancov, aby pracovný deň odrobili v prospech spoločnosti. „V spoločnosti sa lámu bariéry týkajúce sa nezištnej pomoci. Každoročne rastie počet firemných dobrovoľníkov zapojených do Nášho Mesta. Je to aj vďaka tomu, že firmy samotné povzbudzujú zamestnancov, aby neboli ľahostajní k miestam, kde žijú. Zamestnanci si zase radi aktívne oddýchnu pri manuálnej činnosti, prípadne si spravia spoločný teambuilding,“ priblížil Michal Kišša, programový riaditeľ Nadácie Pontis.

Zapoja sa aj šéfovia

V tomto roku sa do Nášho mesta zapoja aj viacerí generálni riaditelia a riaditeľky a výkonní manažéri a manažérky firiem. Niektorí sa zúčastnia aktivít so svojimi zamestnancami, pre iných je pripravená tzv. CEO aktivita, v rámci ktorej pomôžu s úpravou interiéru v ZŠ s MŠ pre deti a žiakov so sluchovým postihnutím internátnej na Drotárskej ceste v Bratislave.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM