Monika Vengrínová Rôzne

Výsledky ankety Naj pedagóg 2015: TÝMTO popradským učiteľom sa ušlo pocty!

Práca učiteľov je ťažká a krásna zároveň. Pripravujú deti na život a vychovávajú našu budúcnosť. Nestáva sa však často, že by boli za svoju prácu odmenení. Práve preto sa mesto Poprad rozhodlo oceniť tých najlepších. A toto sú oni...

Ilustračný obrázok k článku Výsledky ankety Naj pedagóg 2015: TÝMTO popradským učiteľom sa ušlo pocty!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Do ankety o naj pedagóga roka 2014 sa mohli zapojiť žiaci a učitelia všetkých škôl v pôsobnosti mesta Poprad nominovaním toho najlepšieho pedagóga na danej škole. Nominácii napokon prišlo pätnásť, pričom v troch kategóriách o víťazoch rozhodla odborná porota, v kategórii najsympatickejší pedagóg si víťaza vybrala verejnosť hlasovaním na stránke mesta.

„Tak, ako sme pyšní na Poprad, tak sme hrdí aj na pedagógov, ktorí pomáhajú šíriť jeho dobré meno, preto je dôležité, aby sme na nich nezabúdali, ale naopak, vyzdvihli ich a aj takouto cestou im poďakovali, naozaj si to zaslúžia. Aj moja mama bola učiteľka a ako sa hovorí, učiteľov a najmä tých dobrých, nikdy nie je dosť,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko a poprial pedagógom veľa úspechov v práci, aby sa z nej tešili a aby popradské deti dosahovali čo najlepšie výsledky.

Pedagogičkou s mimoriadnymi výsledkami sa napokon stala Alena Váradyová, učiteľka literárno-dramatického odboru základnej umeleckej školy, kde ju nominovali z dôvodu úspechu v celoslovenskom meradle, ktoré jej zverenci dosahujú. Po vyhlásení výsledkov ostala v prvom momente prekvapená.

„V druhom momente som si pomyslela, že asi sa niečo pozitívne v tomto meste deje, keď si spomenuli aj na nás učiteľov a rozhodli sa oceniť nás. Ja toto ocenenie beriem za všetkých svojich kolegov, ktorých úspech sa možno nedá merať tak, ako ten náš, ale decká posúvajú stále dopredu, možno po malých krôčikoch, pre nich sú to však veľké úspechy,“ prezradila bezprostredne po odovzdávaní s tým, že učiteľstvo je pre ňu niečo, čo jej stále dokáže dať viac, ako dáva, preto, kým bude mať pocit, že to, čo dáva, sa jej s úrokmi vracia, tak v učiteľskom povolaní ostane.

Veľkou odmenou za 41 ročné pôsobenie v školstve je ocenenie – zaslúžilý pedagóg aj pre vychovávateľku zo Základnej školy s materskou školou na Dostojevského ulici. Ocenenie pre ňu prišlo pred dôchodkom a po rokoch na mieste vychovávateľky v školskom klube si ho veľmi cení. „Svoju prácu milujem a deti mám strašne rada. Zasvätila som tomuto povolaniu celý život, niekedy som sa mu venovala i na úkor rodiny a robila som všetko pre to, aby som bola dobrou vychovávateľkou a aby sa deti v škole, v školskom klube cítili dobre a aby boli šťastné. Finančné odmeny som za to nikdy nečkala,“ povedala Daniela Lihajová a dodala, že vždy sa snaží byť nielen dobrou vychovávateľkou, ale i mamou, či psychologičkou.

Akčnou / tvorivou pedagogičkou sa stala Štefánia Siváková, učiteľka predprimárneho vzdelávania s 36 ročnou pedagogickou praxou a za najsympatickejšieho učiteľa si verejnosť zvolila Petra Pastoreka, učiteľa ZUŠ Spojenej školy na Letnej ulici.

Čítajte tiež: Novinka v meste týkajúca sa našich pedagógov: Kto sa stane naj učiteľom Popradu?

Najlepší učitelia minulého roka si prevzali ocenenie z rúk primátora
19
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM