Peter Handzuš Rôzne

OBRAZOM: Vyšné Hágy sa spamätávajú. Hasiči odstraňujú časti spadnutej strechy

Slnko vyšlo aj vo Vyšných Hágoch, kde v piatok víchrica spôsobila najväčšie škody. Hasiči upratujú časti strechy rozmetanej na obrovskej ploche. Rozbité autá pod ubytovňou poputujú do šrotu.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Vyšné Hágy sa spamätávajú. Hasiči odstraňujú časti spadnutej strechy
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Obrovská rana

„Keď sme to počuli, mysleli sme, že niečo vybuchlo,“ povedala zamestnankyňa ústavu. Pod budovou ústavu sú aj zásobníky plynu. Niektorí mysleli, či tá rana nepochádza odtiaľ.

Našťastie sa nikto nezranil. „Pol hodinu pred tým tadiaľ niesol náš kolega materiál na patológiu, ak by išiel o niečo neskôr, tak to neprežije,“ spomína si na piatok inštrumentárka z operačných sálov.

Strecha spadla na autá, poputujú priamo do šrotu

Okrem popadaných stromov na cestách hasiči pracujú i na odstraňovaní ďalších problémov. Tým najväčším je spadnutá strecha na Národnom ústave TBC, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch, ktorú strhol silný vietor na niekoľko áut zaparkovaných pred ústavom a úplne ich zničil.

„Sú tam naši príslušníci, ktorí odstraňujú veľké časti strechy a krovu. Strecha bola strhnutá vetrom z budovy, v ktorej sú na poschodí i byty. Ľudia tam zatiaľ bývajú, avšak v prípade zmeny poveternostných podmienok, sneženia, dažďa, príp. topenia snehu ich budú musieť presťahovať. Túto situáciu už rieši aj vedenie ústavu,“ hovorí Šproch.

Vyšné Hágy deň po...
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Vyšné Hágy deň po...
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM