Webnoviny - Rôzne

Vysoké Tatry nakúpili novú techniku na údržbu komunikácií

Mesto Vysoké Tatry vymenilo po viac ako 30 rokoch techniku na údržbu miestnych komunikácií a chodníkov.

Foto: SITA/Rastislav OvšonkaPOPRAD 25. mája (WEBNOVINY) – V rámci projektu Zvýšenie kvality ovzdušia využitím BAT technológií pri údržbe miestnych komunikácií na území Vysokých Tatier získalo mesto z operačného programu životné prostredie 697 000 eur na vybavenie novou technikou na údržbu miestnych komunikácií.

Mesto Vysoké Tatry sa na projekte podieľalo piatimi percentami.

Chodníky a cesty vo Vysokých Tatrách budú upratovať štyri nové vozidlá. Ide o chodníkovú cisternu a zametač a cestný zametač a cisternu s vylepšenými technickými parametrami, vzhľadom na náročnejšie prírodné podmienky.

„Nezatracoval by som technické prevedenie starej techniky, lebo ich výkonnosť bola porovnateľná, prínosom novej techniky je ich ekologickosť,“ uviedol riaditeľ Verejnoprospešných služieb Vysoké Tatry Peter Danko.

Problematike skvalitňovania techniky na údržbu ciest a chodníkov vo Vysokých Tatrách sa mesto venuje už viac ako osem rokov. „Je tu najstarší národný park na Slovensku a sme prvé kúpeľné mesto na Slovensku, kde sa liečia respiračné choroby. Stále hľadáme spôsoby rýchlej a kvalitnej údržby ciest a verejných priestranstiev,“ uviedol primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš.

Človek podľa neho vstúpil do Vysokých Tatier a do národného parku a mal by robiť aj niečo preto, aby priority parku zostali zachované. Nákup novej techniky s najvyššími ekologickými štandardmi je podľa primátora konkrétnym krokom mesta k zlepšeniu životného prostredia vo Vysokých Tatrách aj napriek zložitým ekonomickým podmienkam, v ktorých sa samospráva posledných dvoch až troch rokoch nachádza.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM