Peter Handzuš Hokej

Vysokotaktický hokej v Poprade. Kamzíci chceli do playoff Zvolen

Martin na diaľku bojoval s Piešťanmi o posledné postupové miesto do play off, no svoj osud mal vo svojich rukách - stačilo v Poprade bodovať. Kamzíci sa netajili tým, že si v 1. kole play off priali Zvolen. Deľba bodov v riadnom hracom čase (0:0) tak vyhovovala obom.

Ilustračný obrázok k článku Vysokotaktický hokej v Poprade. Kamzíci chceli do playoff Zvolen
Foto: Peter Handzuš

Diváci sa výraznejšieho vzruchu počas celého zápasu nedočkali. V dobrej atmosfére sa od úvodu síce hralo vo svižnom tempe s minimom prerušení, no vážnejších šancí sa fanúšikovia za 65 min hracej doby nedočkali. Popradčania mali puk častejšie na hokejkách, no súvislejší tlak si nevypracovali. Oba tímy nechceli urobiť chybu a väčšie šance Dzubina s Kostúrom riešiť nemuseli.

Podobný hokej s minimom chýb sa hral aj v druhej časti. Za domácich zaznamenali solídne strelecké pokusy Heizer, Štrauch, či Rapáč, na opačnej strane sa mal Kostúr na pozore skôr pred delovkami z diaľky, či prekvapivých striel z uhlov ako napríklad štiplavá jedovka Rzavského. Podtatranci mali stále opticky viac z hry, no svoju miernu prevahu nedokázali zužitkovať. V 39. min Kostúrovi vypadol ľahší puk, no Popradčania nebezpečnú situáciu včas zahasili.

Tretia tretina sa akoby iba dohrávala, ani jeden z tímov sa do útoku nepúšťal. Oslavy na martinskej lavičke prepukli už po konci tretej časti, keďže na postup do play off Dorničovým zverejnom stačil akýkoľvek bodový zisk. Nebyť Števuliakovej „tutovky“, nebolo sa na čo pozerať ani v predĺžení. V samostatných nájazdoch rozhodol o výhre hostí Jáchym. Zverenci trénera Ivana Dorniča sa tak vyhli baráži, do ktorej putujú deviate Piešťany.

HK Poprad – MHC Martin 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:1)
Rozhodujúci nájazd Jáchym.
Rozhodovali: D. Konc, Lauff – Gajan, Bogdaň, vylúčení: 0:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1281 divákov.

Poprad: Kostúr – Jaborník, Fabian, Suchý, Šterbák, Dinda, Malina, Kasík, Gaborčík, Pařízek – Kroták, Heizer, Matúš Paločko – R. Rapáč, Paukovček, Koyš – O. Mikula, Lantoš, Štrauch – Toma, Števuliak
Martin: Dzubina – Rusina, Tabaček, Dvořák, Jáchym, Dlouhý, Matejka, Trávniček, Tomáš Varga – Surovka, Galamboš, Cipulis – Pokrivčák, Sprukts, Rzavský – Nemček, Murček, Kabáč – Jass, Dírer, Poliaček.

HK Poprad - MHC Martin
35
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM