Dominika Pacigová Správy

Výstava vo Svite: Nazrite do mikrosveta chrobákov

Viete, kde sa odohrávajú svadobné obrady vodných chrobákov, alebo ktoré chrobáky patria medzi majstrov v skoku do výšky?

Ilustračný obrázok k článku Výstava vo Svite: Nazrite do mikrosveta chrobákov
Zdroj: TASR

Nielen to, ale aj ďalšie zaujímavosti zo života chrobákov sa dozviete, ak navštívite výstavu, ktorá je inštalovaná v knižnici vo Svite.

Mnohí z nás si pri slove chrobák vybavia nesympatické otravné tvory, z ktorých nemáme žiadny úžitok. Zabúdame však na to, že plnia dôležité úlohy najmä v poľnohospodár­stve. Po dvojkrídlovcoch a blanokrídlovcoch patria chrobáky v našich podmienkach svojím počtom rodov a druhov (cca 7 000) k najpočetnejšiemu radu hmyzu.

Výstava v priestoroch Mestskej knižnice vo Svite v spolupráci so Slovenským múzeom ochrany prírody a jaskyniarstva Liptovský Mikuláš ponúkajú možnosť osvojiť si život mnohých chrobákov prostredníctvom obrázkov a krátkej charakteristiky jednotlivých druhov.

Výstava je určená širokej verejnosti, vhodná najmä pre milovníkov biológie. Využite príležitosť nahliadnuť do ríše chrobákov na výstave „Tajomstvá našich chrobákov“ v Mestskej knižnici vo Svite, ktorá je sprístupnená do 18. augusta.

Výstava vo Svite: Nazrite do mikrosveta chrobákov
4
Galéria
Foto: Dominika Pacigová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM