Martin Sýkora Správy

Vyťaženosť verejnej nabíjacej stanice stúpa: Uvažuje sa o ďalších

Vyťaženosť verejnej nabíjacej stanice na Mnoheľovej ulici v Poprade kontinuálne stúpa. Ekologický prístup je momentálne celosvetovým trendom, ktorý chcú pod Tatrami zachytiť.

Ilustračný obrázok k článku Vyťaženosť verejnej nabíjacej stanice stúpa: Uvažuje sa o ďalších

Nabíjacia stanica bola zriadená ako prvá na území Prešovského kraja v novembri 2011 v spolupráci mesta Poprad a spoločnosti Východoslovenská energetika (VSE).

Spočiatku minimálne využívané zariadenie doplácalo na nízky počet elektromobilov v meste a jeho okolí. Automobily poháňané elektrickou energiou sa však postupne stávajú bežnou súčasťou automobilovej dopravy a to sa odráža aj na využití nabíjacej stanice.

„V ostatných rokoch zaznamenávame stúpajúci trend v oblasti elektromobility v meste Poprad a predmetná nabíjacia stanica sa oproti času, kedy bola uvedená do prevádzky, využíva pravidelne. Využívaná je denne, jeden až dva cykly, čím jej patrí druhé miesto vo vyťaženosti na Slovensku,“ uviedla Andrea Danihelová z VSE Holding. Na prvom mieste je Nitra.

Na dobíjanie elektromobilov využívajú nabíjaciu stanicu nielen Popradčania, ale aj tranzitujúce elektromobily zo zahraničia, predovšetkým z Českej republiky, Nemecka, Nórska či ďalších krajín.

Radnica v súčasnosti zvažuje ďalšie frekventované lokality, v ktorých by mohla nabíjacie stanice inštalovať.

Foto: Archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM