Peter Handzuš Rôzne

Výtlkov na cestách pribúda, nie všetky môže riešiť mesto

Zima pod Tatrami spôsobila viacero problémov na cestách, pribúdajú výtlky a Mestský úrad v Poprade eviduje čoraz viac sťažností. Nie všetky sa však týkajú mestských komunikácií. "Kde sa objavia väčšie výtlky, tak tie automaticky opravujeme ihneď

Najhorším úsekom na cestách v Poprade je výjazd z Partizánskej ulice na sídlisku Západ smerom na Svit. Cesta však patrí pod Slovenskú správu ciest (SSC), mesto preto postúpilo sťažnosti práve jej zamestnancom. „Magistrát nemôže opravovať komunikácie, ktoré nie sú v jeho vlastníctve,“ vysvetľuje vedúca odboru výstavby na Mestskom úrade v Poprade Kristína Horáková.
SSC sa hlboké výtlky snaží priebežne odstraňovať. „Ohľadom spomínaného úseku nás mesto kontaktovalo. Po zimnom období sa cesty budú riešiť vysprávkami. Oprava vozovky bude závisieť aj od finančných prostriedkov,“ uviedla Iveta Fedorová zo SSC.
Na úplnú rekonštrukciu vozovky sú však potrebné predovšetkým plusové teploty. Motoristi si tak budú musieť na lepšie podmienky na cestách pod Tatrami ešte počkať. Kým sa neoteplí, cestári budú diery len lepiť.
„Nevieme, či to bude koniec marca alebo začiatok apríla, kedy chceme pokračovať v systematickej obnove mestských ciest,“ dodal Fabián. Kritické úseky sú označené dopravnými značkami, čo znamená, že v prípade škody si majiteľ auta nemôže nárokovať na jej preplatenie.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM