Peter Handzuš Rôzne

Výtlky opravujú aj v Spišskej Belej. Štát prispeje sumou 3200 €

Od tohto týždňa začalo mesto Spišská Belá postupne opravovaťť výtlky na miestnych komunikáciách. Práce budú trvať asi tri týždne.

Ilustračný obrázok k článku Výtlky opravujú aj v Spišskej Belej. Štát prispeje sumou 3200 €
Zdroj: Dnes24.sk

„Túto opravu pre mesto zabezpečuje Mestský podnik Spišská Belá. Predpokladáme, že oprava výtlkov bude trvať dva až tri týždne,“ uviedol primátor mesta Štefan Bieľak.

Doplnil, že na opravu miestnych komunikácii mesto dostane finančnú podporu aj zo štátneho rozpočtu v sume asi 3200 €, čo postačíť asi na štvrtinu nákladov.

„V súčasnosti sa uskutočňuje oprava výtlkov aj na cestách prvej triedy, ktoré vedú centrom mesta a ktorá spravuje Slovenská správa ciest. Dúfajme, že čoskoro sa opravia výtlky aj na cestách druhej triedy ktorú zabezpečuje Prešovský samosprávny kraj,“ doplnil Bieľak.

Mesto postupne realizuje aj upratovanie miestnych komunikácii, verejných priestranstiev a chodníkov po zimnej údržbe. „Keďže je posypového materiálu všade veľké množstvo, naraz sa to nedá upratať, nejaký čas to potrvá,“ zdôraznil primátor.

"Táto údržba sa vykonáva len ručne, bez použitia techniky. Na toto upratovanie mesto využíva nezamestnaných vykonávajúci menšie obecné služby v našom meste. A teda niekoľko týždňov budeme musieť byť trpezliví. Hlavné úseky ciest sú už upratané,“ uzavrel Bieľak.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM