Peter Handzuš Rôzne

Výzva k prvovoličom v komunálnych voľbách: Aj ty si ako volič dôležitý!

Mládežnícka politika je súhrnom aktivít, ktorých cieľom je zapojenie mladých ľudí do konzultácií o všetkých témach života mesta, obce, ktoré sa priamo alebo nepriamo dotýkajú mladého človeka.

Zahŕňa väčšinu oblastí života (sociálne zabezpečenie, zamestnanosť, vzdelávanie, voľný čas a kultúru, bývanie, životné prostredie, zdravie a životný štýl mladých ľudí, mobilita mládeže a ďalšie). Efektívna a reálna politika mládeže na úrovni mesta, obce sa nedá sformulovať bez zapojenia mladých ľudí do procesu jej tvorby a realizácie. Jeden zo základných cieľov demokratickej spoločnosti by mala byť snaha zvýšiť aktivizáciu a spolupodieľanie sa mládeže na živote daného mesta alebo obce. Avšak na to, aby mladí ľudia vedeli raz zodpovedne prevziať „do svojich rúk“ riadenie mesta alebo obce, kde žijú je potrebné ich na to pripraviť už teraz. Mladý človek má taktiež právo zaujímať sa o to, čo sa v jeho meste, obci deje, aj on má právo kritizovať správu veci verejných, a aj on má možnosť niektoré veci zmeniť a ovplyvniť, ak sa stane aktívnym mladým občanom.

Mladý človek pamätaj, že aj ty si ako volič dôležitý, a preto prilož ruku k dielu a v sobotu 27. novembra 2010 v komunálnych voľbách využi svoje volebné právo.

Samo sa to o5 nespraví!

Lucia Kažimírová prvá mládežnícka ombudsmanka na Slovensku 0902 348 887, luciakazimirova@gmail.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM